Fudbal – Hankić i Mahmutović riješili kantonalni derbi

Pred nekih dvije stotina posjetilaca koji „ruku na srce“ nisu imali priliku uživati u kantonalnom ogledu TOŠK je u Tešnju pobijedio solidnu Mladost iz Doboj kod Kaknja rezultatom 2:0. Do prvog pogotka Hankića u 42. minuti Tešnjaci su se mučili protiv žilavih Kakanjskih Dobojlija.

Mladi Adis Hankić dobro koristi odbijanac nakon slobodnjaka Burekovića i matira mrežu gostiju za 1:0. U drugom dijelu TOŠK igra ozbiljnije i svoju nadmoć na terenu iz lijepe solo akcije rezultira Mehmed Mahmutović u posljednjoj minuti susreta. Solidni sudac Begović je dodijelio žute kartone Enizu Bahtiću, Ljevakoviću, Sinanoviću i Burekoviću, svi TOŠK, i Kubat, Topalović i Čeliković, sve trojica Mladost.

TOŠK sutra (srijeda) igra zaostalu utakmicu prošlog kola u Maglaju protiv Natrona. Nismo odigrali susret na nivou. U našoj igri osjetio se umor nakon susreta protiv banjalučkog Borca u Kup-u BiH i tek smo u drugom dijelu pružili bolju igru i došli do vrlo važne pobjede protiv iskusne ekipe Mladosti. Nadam se da ćemo u Maglaju prekinuti crnu seriju naših igara sa gostovanja. Riječi su pomoćnog trenera TOŠK-a Ajdina Mrgude.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *