Delegacija iz Adapazara (Turska) na čelu sa Dr. Ozer Uygun posjetila udruženje EKO-MLADI i OS u Jablanici

Na osnovu dugogodišnje saradnje, te na poziv predsjednika udruženja „EKO-MLADI“ Dr. Ozer Uygun sa još 3 univerzitetska profesora u petak 17.09.2010 godine boravio je u jednodnevnoj posjeti našem gradu. Delegacija je posjetia udruženje „EKO-MLADI“, osnovnu školu „Gazi Ferhad-beg“ Jablanica te općinu Tešanj.

U prostorijama udruženja „EKO-MLADI“ u Jablanici održan je sastanak sa dragim gostima iz Turske, razgovarano je o aktivnostima udruženja, te o mogućnosti saradnje sa NVO iz Adapazara, grada iz kojeg navedena delegacija dolazi. Tom prilikom je predsjednik udruženja Adnan Lihić uručio u ime udruženja PRIZNANJE Dr. Ozeru za njegovu dosadašnju podršku i pomoć u radu udruženja, zahvalio se u ime udruženja za dolazak u naš grad i posjetu udruženju. Obzirom da Dr. Ozer pored maternjeg turskog jezika, odlično govori bosanski i engleski jezik PRIZNANJE je urađeno dvojezično bosansko-engleska verzija. Također je uručeno zvanično pismo poziva našim gostima, koje će oni uručiti na adrese NVO sa kojima imaju saradnju s ciljem uspostave saradanje sa našim udruženjem. Na sastanku su bili prisutni članovi udruženja kao i predsjednik Savjeta MZ Jablanica g-din Spahić Ahmo. Predsjednik Savjeta je također iskazao dobrodošlicu gostima, prezentovao im osnovne informacije o MZ Jablanica.

Nakon toga, gosti u pratnji direktora OŠ Jablanica g-dina Plančić Šerifa, predsjednika udruženja „EKO-MLADI“ te predsjednika Savjeta MZ Jablanica posjetili su osnovnu školu „Gazi Ferahd-beg“ u Jablanici. Tom prilikom je direktor OŠ Jablanica prezentovao osnovne informacije o školi, te dao odgovore na postavljena pitanja naših gostiju. Direktor škole je gostima uručio zvanično pismo poziva koje će oni predati nekoj od škola ili dr. obrazovnoj instituciji sa kojom je moguća uspostava saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Nakon obilaska škole, gosti iz Turske u pratnji predsjednika udruženja „EKO-MLADI“ su shodno planu nastavili posjetu općini Tešanj.

Obzirom da Načelnik općine Tešanj g-din Šišić, zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao prisustvovati sastanku, goste je primio savjetnik Načelnika g-din Dr. Ismar Alagić. Tom prilikom je Dr. Alagić prezentovao potencijale općine Tešanj, te uručio zvanično pismo poziva koje će biti uručeno općinskoj administraciji Adapazara s ciljem uspostave saradnje između ova dva grada.

Nakon što su gosti obišli GRADINU te druge znamenitosti našeg grada u kasnim poslijepodnevnim satima uputili su se prema Travniku, odakle će nakon razgledanja i tog prelijepog bosanskog grada, nastaviti put ka Adapazaru.

„EKO-MLADI“

O Tesanj Net