Mješovita srednja škola Tešanj izabrana među deset najuspješnijih škola u BIH

U subotu 2. oktobra u Sarajevu oficijelno je pokrenut project “Connecting Classrooms” potpisivanjem Ugovora od strane Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Bosne I Hercegovine i British Council-a iz Velike Britanije.Direktorica Agencije gosp.Alisa Ibraković je istaknula da je izabrano deset najuspešnijih škola u BIH koje će biti partner školama u Velikoj Britaniji,a saradnja će se proširit i sa školama iz Španije I Poljske
Kao partner u programu izabrana je i Mješovita srednja škola Tešanj, a ispred škole na svečanom pokretanju projekta prisustvovao je direktor škole Muharem saračević, profesorica engleskog jezika Aida Halilović i Mr.sc. Faruk Unkić professor informatike.

“Connecting Classrooms” je globalni projekat British Council-a koji uspostavlja partnerstva između škola u Velikoj Britaniji i drugi škola širom svijeta. Kroz ova partnerstva škole uključene u projekat stvaraju međunarodnu dimenziju obrazovanja učenicima I poboljšavaju njihovo znanje I razumjevanje o drugim kulturama. Projekat priprema buduće generacije za rad I život u globalnom društvu.
“Connecting Classrooms” se trenutno implementira u šezdeset zemalja širom svijeta. U naredne tri godine, iz Bosne i Hercegovine u projekat se uključilo deset srednjih škola:
1. Srednja mješovita škola Zenica
2. Gimnazija Fra Grge Martića Mostar
3. Saobraćajna I elektro škola Doboj
4. Gimnazija Cazin Cazin
5. Prva gimnazija Zenica
6. Srednja ekonomska škola Bijeljina
7. Gimnazija Petar Kočić Novi Grad
8. Mješovita srednja škola Tešanj
9. Gimnazija Ismet Mujezinović Tuzla
10. Srednja mesicinska škola sestra milosrdna Mostar

Muharem Saračević, prof.

O Tesanj Net

3 0 komentara

  1. čestitka školi.

  2. Svaka čast, čim je tu Unkić, mora biti uspjeha.

  3. Sve čestitke menadžmentu škole.Nije slučajno da ova škola ima epitet najbolje i prepoznatljive škole u BiH.Ona je jedna od prvih škola koja je ušla u pilot projekat EU za obuku i usavršavanje učenika po Nastavnom planu EU.Posebne čestitke za gosp.Saračevića,direktora škole,koji već dugo vremena ima viziju razvoja srednjoškolskog obrazovanja,ne nsamo na općini Tešanj,nego i u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *