Reagovanje na tekst “Rocky & D.N.K.” objavljen na www.tesanj.net

Žao nam je da članovi grupe Tešanj Urban Bend nisu prepoznali naš trud i da u javnost iznose negativnosti na račun Udruženja „Stari grad“ Tešanj, odnosno tadašnjeg predsjednika.

Osjećamo potrebu nakon teksta koji je objavljen 04.11.2010. godine na portalu www.tesanj.net da reagujemo.
Udruženje „Stari grad“ Tešanj od početka svog djelovanja veliki trud ulaže na afirmaciju bendova (grupa) koje egzistiraju u Tešnju. Organizirali smo manifestacije gdje smo prvi put u historiji Tešnja okupili sve bendove iz Tešnja (Maršal, Tešanj Urban Bend, Sfera i Vatrena voda) kroz projekat „Koncert tešanjskih bendova“.
Cilj nam je bio afirmacija istih kao pozitivan primjer omladini našeg grada da se uključe u stvaranju pozitivnih vrijednosti.

Organizacijom velikog broja manifestacija na Starom gradu u Tešnju (koncert Dubioza kolektiv, dvije godine portala tesanjweb.com…) forsirali smo Tešanj Urban Bend, kao predgrupu i kroz samostalne koncerte upravo iz navedenih razloga. Organizacijom prvog i Drugog dočeka Nove godine na otvorenom u Tešnju, opet smo iskazali povjerenje Tešanj Urban Bendu jer nam je želja da izborom muzičara šaljemo pozitivnu sliku kao urbanog nam grada Tešnja.
Važno je napomenuti da je članovima grupe „Tešanj Urban Bend“ za svaki nastup u organizaciji Udruženja „Stari grad“ isplaćan traženi honorar.

Grupa Tešanj Urban Bend je izabrana od strane Organizacionog odbora, da nastupa na dočeku Nove 2010. godine, za koju je bio dogovoren honorar u iznosu od 1000 KM, i prema tome sasvim je logično da slijede upute organizatora jer su za to plaćeni.
Članovi Organizacionog odbora za doček Nove 2010. godine su bile osobe imenom i prezimenom ispred Udruženja „Stari grad“: Smajo Đulbić, Almedin Nakić, Haris Dizdarević, Šefket Turalić, Zoraid Mehičić, Almir Ruštić i Željko Katavić. Dakle, sve odluke su donesene parlamentarno uz uvažavanje svih članova Organizacionog odbora.

Važno je napomenuti da su članovi Organizacionog odbora volonterski, dakle bez novčane naknade organizirali doček Nove 2009. i 2010. godine, naravno uz veliku pomoć naših sponzora kojim se i ovaj puta zahvaljujemo.
Neozbiljno je i zlonamjerno iznositi netačne navode da je Udruženje „Stari grad“ društvo jednog lica jer se upravo iz navedenog vidi da to NIJE DRUŠVO JEDNOG LICA.

Nismo zadovoljni zadnjim nastupom i odnosom članova grupe Tešanj Urban Bend prema organizacionom odboru i njihovim nastupom na manifestaciji Dočeka Nove godine 2010.

Grupa Tešanj Urban Bend nije učestvovala u pomoći i organizaciji dočeka Nove 2010. godine, VOLONTERSKI kao što je to uradio kompletan Organizacioni odbor. Njihova izjava da su nam pomogli izgraditi manifestaciju tradicionalnog Dočeka Nove godine na otvorenom u Tešnju je notorna laž koju plasiraju na pogrešnu adresu, a u svrhu svoje promocije.
Ove godine organizacioni odbor je jednoglasno donio ODLUKU DA NEĆE UČESTVOVATI na manifestaciji dočeka Nove godine na otvorenom 2011. jer ne zadovoljavaju kriterije.

Udruženje „Stari grad“ Tešanj
Organizacioni odbor dočeka Nove godine
(Smajo Đulbić, Almedin Nakić, Šefket Turalić, Zoraid Mehičić, Almir Ruštić i Željko Katavić)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *