Najava tuzbe o javnoj kleveti iznesenoj na racun Faruka Garica

U saopcenju za javnost AM SDA od dana 23. novembra izneseno je puno lazi na moj racun.
U konsultaciji sa strucnim licima (pravnikom) pronasli smo elemente za podizanje tuzbe protiv odgovornih.
Prema Zakonu o kleveti Federacije BiH clan 6. (Odgovornost za klevetu) stav (2) jasno definise odgovorne tj. one protiv kojih ce tuzba biti podignuta.
“(2)Za klevetu izenesenu u sredstvima javnog informiranja odgovorni su autor, odgovorni urednik, izdavac, kao i lice koje je na drugi nacin vrsilo nadzor nad sadrzajem tog izrazavanja. ”
A sada demant lazi iznesen na moj racun:

Clan JOM-a sam bio od 2007 do decembra mjeseca 2009. godine nakon cega nisam ucestvovao ni u jednoj aktivnosti JOM-a u svojstvu organizatora. (dokaz, ispisnica iz JOM-a izdata u januaru 2010.) Osim toga u JOM-u sam imao slijedece funkcije,
Clan, Clan skupstine i Ucesnik na realizaciji projekata. Ni jedna od ovih funkcija nije bila u sukobu sa bilo kakvim mogućim mojim ranijim angazmanom u politici.
Clan SDP-a postajem 10.04.2010. (dokaz, Pristupnica SDP-a od 10.04.2010.)

Fotografija na kojoj se nalazimo Edin, Irfan i ja snimljena je 13.06.2009. dok sam još uvijek bio član JOM-a a nisam bio član SDP-a. Autor Fotografije je Bojan Janjic (Teslic).

Fotografija na kojoj sam sa Zlatkom Lagumdžijom snimljena je 17.09.2010. u Jelahu, nisam bio član JOM-a a u medjuvremenu sam postao član SDP-a. Tacnije 10.04.2010. godine.

Od AM SDA očekujem javno izvinjenje zbog laži iznesenih na moj račun i stavljanje u kontekst sa aktivnostima JOM-a poslije mog učešća u radu organizacije, a ukoliko se to ne desi imam sve elemente za podizanje tuzbe.

Faruk Garic
Izvor: www.jelahmag.net

O Tesanj Net

Jedan komentar

  1. Smiješno mi je ovo sve, nisam ni na jednoj strani ali ovo je sada totalna glupost podizanje optužnice! Pravnik sa kojim si se savjetovao da nije možda Edin H. pa te on ubijedio da to uradiš!? Nečeš ništa postići samo čes malo prašine dignuti oko sebe da budes u centru pažnje!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *