Tešanjke pete

Stavljena je zavjesa na prvi dio u Drugoj ligi FBiH – „Centar“ gdje se takmiči ŽOK „Tešanj“. U ovoj polusezoni mladoj i neiskusnoj ekipi predvođena trenerom Izetom Mandžukićem sa osvojenih devet bodova pripalo je peto mjesto. Tešanjke su slavile tri puta, dok su izgubile četiri puta. Jedino Tešanjke su bile nadigrane od superiornih Vogošćanki i Ilijaša.

Za ekipu Tešnja u prvoj dionici federalnog drugoligaškog „Centra“ nastupali su: Alagić, Nuhanović, Mandžukić, Srkalović, Vanja Merzić, Mujaković, Hadžić, Ćeman, Helena Merzić, Ločić, Tahirović i Samardžić. Trener Mandžukić je zadovoljan učinkom svojih pulenki u jesenjem dijelu takičenja. Ako bi se nastavilo ovako u drugom dijelu to bi do sada bio naš najbolji rezultat otkako se takmičimo u Drugoj ligi. Riječi su trenera Mandžukića, koji ističe da ova mlada ekipa u budućnosti može biti stabilan drugoligaš.

Konačni poredak – Druga liga FBiH – Centar: 1. Vogošća (21), 2. Ilijaš (14), 3. Ruki (13), 4. Vitez (12), 5. Tešanj (9), 6. Zavidovići (8), 7. Žepče (4), 8. Velika Kladuša (0).

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *