DEMODE BAND svira za Novu godinu u Tešnju

Organizatori dočeka Nove godine u Tešnju izvršili su odabir izvođača koji će nastupati za najluđi provod dočeka Nove godine u Tešnju i dogovorili sa njima detalje nastupa. Radi se o grupi iz Doboja DEMODE BAND koja je već nastupala na ovim prostorima i ostavila odličan utisak koji je presudio na konačnu odluku.

O grupi DEMODE BAND:
1996. godine Saša Ristić, tada već iskusni tuzlanski bubnjar, dolazi u Doboj. I odlučuje da radi ono što najbolje zna…da svira bubanj…i to prokleto dobro.
Uvidjevši da su primat preuzeli narodnjaci, kič i rock n’ roll mediokriteti, bandu daje ime „Demode“ kao ironični osvrt na muziku na kojoj je odrastao, a koja je „izašla iz mode“ silaskom sela u grad.
Nakon godina uspona i padova te personalnih promjena brojnijih nego kod mnogih drugih rock metuzalema, band je dočekao 2009. godinu konačno se ustalivši u postavi koja je sama po sebi who is who Dobojskog rock n’ rolla – Saša Ristić (bubnjevi), Nebojša Ilić (bas), Živko Popović Čili (gitara), Branislav Vidović (vokal) i Veselin Radević (gitara).
Grupa „Demode“ svira muziku na kojoj su odrasli njeni članovi kao i sam rock n’ roll i to onako kako se ta muzika nekada svirala…odlučno, čvrsto, bez kompromisa i foliranja.
Zato, ako ste željni iskrenog rock i blues zvuka na tragu The Rolling Stones, Pink Floyd, Savoy Brown, ZZ Top, Rare Earth, Lynyrd Skynyrd, Stivie Ray Vaughan itd.

Ne propustite ovaj band u vašem gradu.

Organizacioni odbor dočeka Nove godine u Tešnju

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *