Promocija Zakona o mladima FBiH

U utorak, 7. decembra 2010. godine, Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA u Sarajevu je ugostio četiri nevladine organizacije iz Federacije Bosne i Hercegovine povodom planiranja aktivnosti u promotivnoj kampanji Zakona o mladima FBiH. Udruženje KULT je bio domaćin udruženju EKO-MLADI iz Tešnja, Demokratskoj organizaciji mladih iz Velike Kladuše, Centru za edukaciju mladih Travnik, te omladinskom klubu Pod istim suncem iz Jablanicie. Povod njihovog okupljanja je bio Zakon o mladima Federacije Bosne i Hercegovine.

Četiri partnerske organizacije će zajedno sarađivati na projektu promocije Zakona o mladima FBiH. Cilj ove saradnje je da informacije o Zakonu o mladima FBiH budu dostupne svim građanima/kama, te da mladi znaju njihova prava i obaveze. Promotivnom kampanjom će se pokušati motivirati općinske i federalne vlasti da primjenjuju zakon u okviru svojih nadležnosti. Promotivna kampanja će biti rađena u 20 gradova FBiH. Svaka od ove četiri organizacije će raditi promotivnu kampanju u još četiri grada iz svog regiona.

Tako će promocijom Zakona FBiH biti pokrivena cijela Federacija. Promotivna kampanja će se sastojati od prezentiranja Zakona, okruglih stolova, radionica koje će se održavati u omladinskim centrima, srednjim školama, te ostalim mjestima namijenjenim mladima.

Na www.mladi.org bit će otvoren nagradni kviz za mlade i općinske vlasti. Tako ćemo motivirati mlade da se bolje upoznaju sa Zakonom, a općinske vlasti da ispunjavaju obaveze iz Zakona prema njihovim nadležnostima.

Udruženje “EKO-MLADI” su predstavljali:
– Predsjednik Skupštine (Elmedin Plančić)
– Predsjendik UO (Adnan Lihić)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *