U sjedištu Ze-do kantona sastanak sa drvoprerađivačima

Zenica, 18. 11. 2011. – Danas je u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona održan sastanak na kome je premijer Miralem Galijašević razgovarao sa predstavnicima drvoprerađivača sa područja Kantona. Ovom sastanku prisustvovali su i članovi menadžmenta Šumsko-privrednog društva ZDK koje snabdjeva sirovinom firme iz oblasti drvoprerade.

Tom prilikom razgovarano je o cijenama i dinamici isporuke drvnih sortimenata drvoprerađivačima u 2011. godini. Premijer Galijašević istakao je da je drvoprerada jedna od jačih grana privrede na području Ze-do kantona, koja u posljednje vrijeme pokazuje oporavak od uticaja svjetske krize i nepovoljnih tržišnih uslova.

U tom smislu treba pružiti podršku da se ovakav trend rasta proizvodnje i izvoza nastavi, pa je stoga Šumsko-privrednom društvu preporučeno da prilikom formiranja cijena i plana dinamike isporuke drvnih sortimenata drvoprerađivačima ima u vidu postojeću ekonomsku i privrednu situaciju u širem okruženju.

Dinka Semić, predsjednica Udruženja drvoprerađivača Ze-do kantona istakla je zadovoljstvo što je Vlada kantona ocijenila za shodno da organizuje jedan ovakav sastanak te istakla želju da ovakva praksa bude nastavljena i u narednom periodu.

Press služba ZDK

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *