Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić posjetio sjedište Zeničko-dobojskog kantona

Danas je sjedište Zeničko-dobojskog kantona posjetio premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić sa saradnicima. On je u razgovoru sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona Fikretom Plevljakom identificirao teme na kojima bi zajedno trebali raditi Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Federalna Vlada. U tom cilju dogovoreno je da se uspostavi aktivna saradnja između resornih kantoanlnih i federalnih ministara, a bilo je riječi i o rješavanju pitanja vezanih za provedbu aktuelnog Zakona o policijskim službenicima,  u svrhu čega je formirana zajednička radna grupa. Istaktnuto je da će obje vlade raditi na stvaranju puno boljeg ambijenta za život kako u Zeničko-dobojskom kantonu tako i u Federaciji BiH.

U vezi sa zajedničkim zadacima kantonalne i federalne Vlade, federalni premijer Nikšić osvrnuo se i na postojeću situaciju u vezi sa zavidovićkom „Krivajom“ rekavši sljedeće:

  • U narednom periodu rješavat ćemo i problem „Krivaje 1884“, čiji su predstavnici  bili prije 2 dana kod nas na sastanku u federalnoj Vladi. Nadam se da ćemo u narednih 10.-tak dana imati jasniju sliku i situaciju u vezi sa registracijom „Krivaje“, ali to nije jedini problem. Naime, moramo rješavati i problem obezbjeđenja drvnih sortimenata za „Krivaju“, što je u nadležnosti prvenstveno Šumsko-privrednog društva Ze-do kantona. I federalna i kantonalna Vlada  učinit će sve kako bi „Krivaja 1884“ profunkcionisala u punom kapacitetu i kako bi radnici konačno dočekali ono što su čekali zadnjih 10.-tak godina.

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *