Ramazanska čestitka

Pruža nam se ogromna mogućnost da posteći vježbamo da ne govorimo o drugima ništa ružno i neprovjereno, već da se posteći navikavamo da o drugima pričamo lijepo. Promjena naša je u tome da se suzdržimo od ove opake bolesti pojedinca, te je sigurno očekivati značajne promjene u društvu: jedinstvo, sloga, poštovanje i uvažavanje će biti rezultat toga. Ovaj svijet što nas okružuje je ogledalo naše unutrašnjosti i našeg stanja duha!

Onaj ko vidi i govori da je ovo društvo propalo, da ništa ne valja, zapravo iznosi svoje unutarnje osobine. Ko je zdrav unutar, on takvim vidi i svijet oko sebe, te govori i vidi ga lijepim! Samo takav koji vidi ljepotu, može nas dovesti do cilja, do lijepog!

Lijepo pričati, o lijepom misliti, lijepo se ponašati, nadati se lijepom i sigurno će se stići ka lijepom! Molim Boga, da nam ovu priliku koju nam nude ovi mubarek dani Ramazana učini još ljepšom pa da i mi budemo jedni od onih koji će misliti lijepo i željeti drugima lijepo.

Koristim priliku da svim muslimanima poželim ugodne ramazanske dane, te da ovaj mjesec bude mjesec naše promjene na bolje i da nakon toga osjetimo blagodati naše promjene kao zajednice.

Ramazan šerif mubarak olsun!

Želim vam svako dobro!

Predsjednik OO SDA Tešanj
Šemsudin Mehmedović dipl.ing.maš.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *