VANDALIZAM NA ULICAMA TEŠNJA

U srijedu 16. novembar na ulicama Tešnja su osvanuli grafiti koji na svojevrstan način mnogo govore o ozbiljnosti u kojoj se nalazi bh. društvo.
Mala škola laganja 1. lekcija: argumentum ad homine (napad na čovjeka). Ovu lekciju su odlično savladali nalogodavci i izvršiovci ovog zlodjela. Nakon što nisu pronašli niti jedan valjan argument kojim bi zametnuli trag svojim lažima, obmanama i zlodjelima, nalogodavci i izvršiovci ovog vandalskog čina odlučili su napasti na ličnost gosp. Šemsudina Mehmedovića. Prema dobro oprobanoj taktici tri puta izgovorena laž postaje istina, dokazuju samo koliko daleko seže nečije zlo. U noći u kojoj je cijela BiH žalila zbog ne prolaska naše reprezentacije na Evropsko prvenstvo u nogometu, ruštitelji i mrzitelji ove zemlje su odlučili uništavati javnu imovinu Općine Tešanj i napadati branitelje i zaštitnike naše općine i ovog kraja.
Nakon što je u proteklo vrijeme gosp. Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstvaničkom domu Parlamenta BiH i jedan od potpredsjednika SDA BiH, sasvim otvoreno progovorio o činjenicama i stvarima o kojima drugi ne žele ili ne smiju da pričaju već je bilo za očekivati odmazdu neprijetelja ove zemlje i bošnjačkog naroda.
“U trenutku kada jačaju sile zla u BiH koje žele da BiH podijele, odnosno da država BiH nestane. Postavlja se ključno pitanje: Zbog čega je jedan državljanin Republike Srbije izvršio atak na Američku ambasadu u Sarajevu? Zbog čega taj državljanin Republike Srbije nije izvršio atak na Ambasadu u Beogradu, ako je već želio da iskaže svoje nezadovoljstvo, da skrene pažnju na sebe, da skrene pažnju eventulano na nepravdu u zvaničnoj američkoj politici? Ja mislim da iza ovog ataka stoje Obavještajne službe Srbije, koja želi zapravo da svoj ubrzani put pridruživanja ka EU, radi preko leđa BiH.”
(Petkom u 9, 04. 11. 2011.)
“U sjeni napada na Američku ambasadu u Sarajevu, gotovo ovlaš je zabilježena informacija da je u Doboju posljednjeg dana oktobra pronađena ogromna količina naoružanja, dovoljna da se opremi kompletna vojna jedinica. U ilegalnu trgovinu naoružanjem i drogom iz RS-a prema Srbiji uključeni su i visokopozicionirani političari iz manjeg entiteta.”
(Petkom u 9, 11. 11. 2011.)

Vijest o grafitima u Tešnju prenijeli su srpski portal pod krinkom da je anonimni građanin iz Tešnja izjavio da je gosp. Mehmedović poznat po tome da je u BiH doveo, organizovao, obučavao i finansirao ljude i grupe poput one čiji je pripadnik Mevlid Jašarević. Da mediji iz RS-a već duže vrijeme šire propagandu o gosp. Mehmedoviću “ratnom zločincu” sasvim se jasno uklapa i ovaj čin u Tešnju u cjelokupni mozaik priče. No svima je jasno da su se u Tešnju čuvale pravoslavne ikone za vrijeme dok je gosp. Mehmedović bio načelnik policije, a onda je sasvim jasno kakav je odnos bio prema nebošnjačkom stanovništvu, za šta se ne može pohvaliti niti jedan grad u RS, gdje nije ostala niti jedna džamija, niti jedan mekteb, a bošnjačko stanovništvo ubijano, protjerano, izrabljivano, mučeno… te učinjeno sve kako bi nad njima bilo izvršeno etničko čišćenje.

Komisija za informisanje OO SDA Tešanj

O Tesanj Net