Auti 2 u Kinu Tešanj

Nove pustolovine Munjevitog Jurića i njegove ekipe u filmu Auti 2 možete pogledati u Kinu Tešanj od 14.03. do 16.03.2012. godine u 19,00 sati.

“Od djetinjstva volim aute i kulturu automobila koja se njeguje u južnoj Kaliforniji. Moj je otac radio u Chevroletovoj trgovini auto-dijelova. Zbog toga ‘Aute’ doživljavam vrlo osobno – gradić, likove, ljubav koji koju osjećaju jedni za druge i za svoj način života. Želio sam ih povesti na put oko svijeta. Zaključio sam da to mogu učiniti uz pomoć moje druge velike ljubavi – žanra špijunskih filmova. Ideju o spajanju dvaju dijametralno različitih svjetova – Kurble Bistre i internacionalne spletke – nisam mogao izbaciti iz glave. Ovo je rezultat.”
— John Lasseter, redatelj

Pixar Animation Studios i Walt Disney Studios zagrijali su motore u filmu Auti 2 u kojem trkaći auto Munjeviti Jurić (glas Owen Wilson/Leon Lučev) i njegov najbolji prijatelj, kamion za vuču Šlep (glas Larry the Cable Guy/Žarko Potočnjak), kreću u novu avanturu koja će ih odvesti u egzotične krajeve u raznim dijelovima svijeta.
Dvojici prijatelja pridružuje se drušvo iz Kurble Bistre i zajedno kreću pomoći Juriću da osvoji prvi Grand Prix Svijeta, utrku koja će dokazati koji je auto najbrži na svijetu. No put do cilja prepun je rupa, zavoja i iznenađenja jer Šlep greškom postaje dijelom urnebesne ludorije – svijeta međunarodne špijunaže.
Šlep je rastrgan između pomaganja Juriću u važnoj utrci i “vuče” u super-tajnoj misiji kojom dirigiraju iskusni britanski špijun Flin McFin (glas Michael Caine/Zijad Gračić) i špijunka-početnica Helena Hitrošift (glas Emily Mortimer/Alma Prica). Šlep se tako priključuje potjeri kroz ulice Japana, Italije, Francuske i Engleske, potjere u koju su uprte sve oči svijeta.
Završetak rada na filmu Auti 2, 12-tom Pixarovom dugometražnom animiranom filmu, poklapa se s 25-tom godišnjicom postojanja ovog proslavljenog studija. Oscarom nagrađeni filmaš John Lasseter, kreativni vođa Pixara od njegovih početaka i glavni kreativni direktor Walt Disney and Pixar Animation Studiosa, vraća se za upravljač kao redatelj avanture Auti 2. Suredatelj filma je Brad Lewis (producent Oscarom nagrađenog animiranog filma Ratatouille) koji je predvodio sveobuhvatne pripreme i početak rada na razvoju priče. Producentica filma Auti 2 je veteranka industrije vizualnih efekata Denise Ream. Glazbu je napisao Oscarom nagrađeni kompozitor Michael Giacchino (The Incredibles, Up), a pjesme izvode Brad Paisley, Robbie Williams, Weezer, francuski pjevač Bénabar te japanski bend Perfume.

Likovima je glasove posudila glumačka ekipa zvijezda. Owen Wilson (Leon Lučev) reprizira ulogu trkaćeg auta Munjevitog Jurića, pobjednika četiriju Piston kupova i favorita u utrci za Grand Prix Svijeta. Larry the Cable Guy (Žarko Potočnjak) posudio je glas Šlepu, Jurićevom najboljem prijatelju i glavnoj faci Kurble Bistre. Bonnie Hunt (Dora Polić) vraća se kao Sanja, svijetloplavi Porche 911 čiji motor počne turirati čim pomisli na Jurića. Proslavljeni glumac Michael Caine (Zijad Gračić) po prvi put nastupa za Pixar kao Flin Mc Fin, iskusni britanski špijun koji Šlepa zabunom zamijeni za savršeno prikrivenog američkog tajnog agenta. Emily Mortimer (Alma Prica) priključuje se ekipi u ulozi Helene Hitrošift, špijunke-početnice koja poznaje svaki trik, ali samo iz udžbenika. John Turturro (Livio Badurina) glumi Francesca Spaligumija, svjetski poznatog talijanskog prvaka, glavnog Jurićevog rivala na Grand Prixu Svijeta. Glasove su posudili i Tony Shalhoub, Guido Quaroni, Paul Dooley, Cheech Marin, John Ratzenberger, Joe Mantegna, Peter Jacobson, Jason Isaacs, Eddie Izzard, Franco Nero i Vanessa Redgrave, a pojavljuju se i šampion formule 1 Lewis Hamilton te vozač NASCAR-a Jeff Gordon.

Kino Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *