PROMOCIJA RATNOG ROMANA “OPSADA”

U okviru kulturne manifestacije Tešanjsko proljeće, u JU Bibiloteka Tešanj, dana 23.3. (petak) u 18 sati, javnosti će biti predstavljen još jedan ratni roman autora Mustafe Muće Bešlagića pod nazivom OPSADA.

Prvo predstavljanje OPSADE upriličeno je u bosanskom kulturnom centru u Sarajevu dana 24.11.2011 godine u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Roman OPSADA je nastavak prvog Bešlagićevog romana RAT ZA
“mali TEHERAN” i kao takav tretira vrijeme OPSADE iz ratne 1993 godine i govori o običnim borcima (ljudima iz zemlje) koji u nedostatku SVEGA uspješno odolijevaju ostrašćenim napadima daleko bolje opremljenih udruženih neprijatelja.

O romanu će govoriti: prof.dr. Džemal Najetović, prof.dr. Mirsad Abazović, mr Sakib Kurtić, a performans iz romana će čitati doajen bh glumišta Muharem Osmić.

Autor poziva sve dobre ljude, a posebno borce Armije BIH, da se odazovu na promociju OPSADE i da na taj način još jednom dokažu, da protekle godine nisu izbrisale sjećanja na njihove pale drugove i na vrijeme slavne borbe za opstanak.

PROMOCIJA OPSADE 23.3. (petak) Biblioteka Tešanj u 18 sati.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *