Posjeta Omladinskog kruga Bužim Tešnju

U nedjelju, 8. aprila 2012. godine, Omladinski krug MIZ Tešanj bio je domaćin Omladinskom krugu MIZ Bužim, gdje je održana debata na temu ekologije. Referate su izlagali Sejfulah Melkić i Dženeta Kudalić iz Bužima, te Dalila Bejtić i Nedim Omerbašić iz Tešnja.

Nakon održane debate, učenici su se međusobno družili, a između ostalog posjetili su tešanjske znamenitosti Eminagića konak, Tešanjska gradina, Čarši džamija isl. Ovom druženju prisustvovali su mr. Fuad ef. Omerbašić, prof. Vjeronauke Hasan Solo, te prof. Senad Aljić iz Bužima.

Naime, na području 20 Medžlisa Islamske zajednice u BiH djeluje Kurs Islama. Jedan od 20 Medžlisa je i Tešanj gdje Kurs Islama djeluje više od 15 god. Pohađaju ga učenici srednjih škola. Program kursa određuje Omladinski krug pri Rijasetu IZ BiH. Pored vjerskog karaktera ima i edukativni karakter, gdje svake sedmice kao predavač gostuje jedan od uglednih profesora sa fakulteta u BiH (prof. Ago Omerbašić, akademik Dževad Jarebica, mr. Adnan Efendić, mr. Zehra Alispahić..). U sklopu ovog programa jeste i održavanje debate između polaznika Kursa Islama iz različitih medžlisa.

Želimo napomenuti da je Kurs Islama za ovo polugodište već počeo, i da se možete priključiti.

O Emin Mahmutefendic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *