Okrugli sto i Tešanjski odgovor

U maloj sali tešanjskog „Centra za kulturu i obrazovanje“ održana je promocija dokumetarnog fima „Tešanjski odgovor“ u režiji TV „Smart“. Na jedan autentičan način prikazan je film sa nekim direktnim učesnicima i akterima prvih dana otpora građana Tešnja na agresiju na Bosnu i Hercegovinu u periodu 1992-1995. godina.

Nakon promocije „Tešanjskog odgovora“ održan je okrugli sto „4. april 1992 – 4. april 2012.“ na kojem se svoje eleborate prezentirali, Ismet Avdić, Sakib Kurtić, Esad Hasanicević, Adem Huskić, Fuad Sisić, Irfan Ljevaković, Osman Brka, Husein Galijasević, Esad Jasarević, Ekrem Ljevaković i Rašid Orlović.

Okrugli sto o četvrtom aprilu nekada i danas i film „Tešanjski odgovor“ održani su povodom manifestacije „Tešanjsko proljeće“ koja će se okončati sa dvadeset i četvrtim sadržajem tematskom izložbom „Spomen soba 1992-1995. u organizaciji JU „Muzej“ Tešanj i uz podršku boračkih organizacija u čijem će se prostoru na Tepetu u nekadašnjoj zgradi „Špitalj“ održati izložba „Zaborav je neprijatelj“. Izložba biće upriličena u ponedjeljak 30. aprila sa početkom u 17 sati. Prisutnima obratit će se autori izložbe kustos Mensura Saltagić, prof. Jasmin Mandžukić, pomoćnik općinskog načelnika Suad Huskić i asistent na odsjeku za historiju sarajevskog Filozofskog fakulteta Amir Duranović.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *