U Tešnju uhvaćen diler iz Milkovca kod Doboja

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Operativnim radom na terenu policijski službenici Policijske stanice Tešanj su došli do operativnih saznanja o kriminalnim aktivnostima lica M.E. iz Doboja, a koja su ukazivala da navedeno lice, koje je nastanjeno u Milkovcu, općina Doboj, dolazi na područje općine Tešanj te prodaje opojnu drogu amfetamin, u žargonu poznata kao speed i marihuanu. Izvršenim provjerama na terenu, dana 18.05.2012. godine, oko 20.00 sati, lice M.E. je uočeno u jednom od ugostiteljskih objekata u Tešnju, u društvu sa licem A.E. iz Doboja, koje je inače sklono uživanju i rasturanju opojnih droga. Nakon izvršenog legitimisanja, sa licima je u službenim prostorijama Policijske stanice Tešanj obavljen razgovor te je tom prilikom izvršen pregled lica, u cilju pronalaska narkotičkih sredstava.
Nakon izvršenog pregleda lica, od sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Tešnju, a nakon dobivene saglasnosti dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica, zatraženo je izdavanje naredbe za pretres lica M.E. Izvršenim pretresom kod lica nisu pronađena narkotička sredstva. Pregledom prostorija dežurne službe i mjesta na kojem je sjedilo lice M.E., u procjepu između naslonjača i sjedišta pronađen je jedan platneni novčanik u kojem se nalazilo:

• jedna pvc vrećica sa sadržajem biljne zelene materije bruto težine 0,55 grama,
• jedna pvc folija sa sadržajem biljne zelene materije bruto težine 1,97 grama, u kojoj su se nalazila tri manja paketića bruto težine 0,59, 0,59 i 0,58 grama,
• pvc folija sa sadržajem bijelog praha bruto težine 10,12, grama,
• pvc folija sa sadržajem bijelog praha bruto težine 1,51 gram, u kojoj su se nalazila tri manja paketića težine 0,46, 0,40 i 0,53 grama,
• pvc vrećica sa sadržajem bijelog praha bruto težine 2,50 grama, u kojoj se nalazilo osam manjih paketića težine 0.32, 0,26, 0,33, 0,27, 0,25, 0,21, 0,35 i 0,30 grama.

Pronađena materija je fotografisana i privremeno oduzeta i ista će biti predmet vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZE-DO kantona.

Lice M.E, rođeno 1976. godine, iz Doboja, je lišeno slobode te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, a nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, protiv istog će Kantonalnom tužilaštvu Zenica biti dostavljen službeni Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog nezakonitih radnji u vezi zloupotrebe opojnih droga.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

O Halid Fejzic

Jedan komentar

  1. “Pronađena materija je fotografisana i privremeno oduzeta” Naravno da je privremeno oduzeta kada nema zakona o unistavanju narkoticnih sredstava.Ovo ce opet zavrsiti na ulici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *