Osvrt mladih iz Stranke za BiH

Vidite li ljudi da se napokon nešto mora promjeniti?Na bolje.Pa samo besmisao, bijeda, proviruje iza svake pore.Recite mi, vi mladi zar ne sanjate neki drugi svijet, neka nova mjesta, neke sretnije obale kojima koračate ispunjeni kako sobom tako i drugima??!

Zar ne vidite da nas non-stop lažu?Od dostojanstvenog grada, simbola promJena, postao je sredina gdje „svako gleda svoja posla“ Izgubio je „dušu“ i sveo se na grad – kafić, na grad – supermarket, bezlično šetalište, na grad luksuznih automobila i na grad sirotinje.
Nije mi jasno kako neko može da „zasjedne“ na vlast tolike godine, a da ogromna većina ne može očima da ga vidi. Čovjek ne ostaje tamo gde je nepoželjan, a oni ne samo da ostaju, nego nas ubjeđuju na sve moguće načine da samo oni umiju da upravljaju društvom i niko drugi.A mi ništa nemamo.I u tome svemu i sebe smo izgubili što je najgore!

Mi se nadamo da su se od subote, mnoga mišljenja promjenila. Pojedinac zaista može mnogo toga da uradi, kao što i najslabija svetlost može da razbije i najgušći mrak. A plamen svijeće je najbolji primer za to… Doduše nije poenta da se zatvaramo po kućama i da se molimo, već da se borimo jedni za druge, da prepoznamo ljudsko u sebi i ljudima oko nas.Naime veliki broj članova, te simpatizera došlo je da podrži Stranku za Bosnu i Hercegovinu na opće čuđenje svih onih koji su mislili da je više nema.Naime, u subotu Stranka za Bosnu i Hercegovinu održala je centralni izborni skup u Jelahu.Gosti su bili gospodin Amer Jerlagić, predsjednik stranke za Bosnu i Hercegovinu, te gospodin Gradimir Gojer, potpredsjednik.Prisutnim su se takođe obratili gospodin Muhidin Alić, i naravno naš Edin Hadžalić koji je za kratko vrijeme stekao veliki broj simpatizera koji ga podržavaju.Saobraćaj je bio zaustavljen zbog velike kolone od 170 auta i više,koja se iz Tešnja,zaputila prema Jelahu. Svi koji su prisustvovali je dirnuo govor gospodina Gradimira Gojera,te podstakao i one koji nisu članovi Stranke za BiH, da se nešto mora promjeniti, ali na bolje naravno.

”Da se podsjetimo, kandidat za načelnika Edin Hadžalić, dolazi iz skromne porodice, kao većina nas,koji je svojim radom postigao ono što je danas.Obični narodski čovjek.Čovjek koji podržava„obične“ ljude kojima pripada, ljude koji u ljudskom smislu nose duh ovoga grada.Čovjek koji je 75-to godište a branio je sa puškom,ono što mnogi nisu htjeli, od 1993. do 1995 godineOnaj ko nije u potpunosti otuđen, ko nije izgubio osjećaj za dostojanstvo, ko još nije „na prodaju“, ko još može da pati zbog drugih, ko još nije usvojio imanje kao način postojanja – ukratko, ličnost koja je ostala ličnost a nije postala stvar.’’

I na kraju poručujemo Edinu da i ako ne pobjedi kojim slučajem na izborima,mii ćemo uvijek biti tu za njega.Kao što je i on uz nas, bez obzira na sve.

I zato povucite za rukav, djedove, mame, tate, nane, recite im da nama nije dobro, da ako budu ponešeni lažnim obećanjima, isto će nam biti.Ja vas molim.
Mi vas molimoMi nemamo šta da izgubimo, ionako su nam sve oduzeli! Sve osim dostojanstva i prava da budemo ljudi!

Asocijacija mladih Stranke za BiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *