Izvršen izbor najljepše uređenih dvorišta/bašta i poslovnih okruženja za 2013 godinu na području općine Tešanj

Ukus_2

Udruženje „EKO-MLADI“ u saradnji sa općinom Tešanj 4 godinu za redom uspješno realizuje projekat Izbor najljepše uređenih dvorišta/bašta i poslovnih okruženja, a u prilog tome govori činjenica da su prethodne dvije godine naše rezultate i odluke Komisije prihvatali i na nivou Kantona te da je općina Tešanj dvije godine uzastopno dobitnik priznanja Cvijetni pehar kao nauređenija općina na nivou ZDK a udruženje „EKO-MLADI“ priznanje kao najaktivnija članica u sastavu REC-a Zenica. Bitno je napomenuti da realizacijom ove aktivnosti se daje doprinos u dostizanju vizije Tešanj sredina ekološke svijesti, čistoće i reda.  U vezi sa gore navedenim zahvaljujemo se općini Tešanj za finansijsku podršku u realizaciji ove aktivnosti.

Nakon što je potpisan ugovor o realizaciji i finansiranju, UO udruženja je imenovao Komisiju za izbor kako slijedi: Plančić Admir-predsjendik, Šefket Turalić-član, Zulfo Jusufović-član, Tamara Turkić-član i Sabahudin Omerbašić-član. Komisija je usaglasila i raspisala Javni poriv / Konkurs, a nakon pristiglih prijava i završetka Konkursa izvršen je obilazak i fotografisanje svih dvorišta. Komisija je 3.7.2013 godine održala završni sastanak u proširenom sastavu i izvršila izbor najljepše uređenih dvorišta u sve tri kategorije shodno Konkursu a prema utvrđenim kriterijim: površina dvorišta, angažovanost vlasnika, raznovrsnost u dvorištu / bašti te opći dojam. Shodno svemu navedenom izvršen je izbor kako od strane Komisije i definisano da manifestacija proglašenja pobjednika bude održana u nedjelju 7.7.2013 godine sa početkom u 18h što je i realizovano. Istoj su prisustvovali Predsjedavajući Vijeća g-din Šišić Fuad, članovi komisije, članovi udruženja, vlasnici dvorišta, mediji i drugi gosti a program je shodno zaključku Komisije vodio Lihić Adnan član UO udruženja.

Predsjednik udruženja g-din Plančić Admir je izvršio uručenje priznanja za Javne ustanove, Predsjedavajući Vijeća g-din Šišić Fuad je uručio  priznanja i nagrade za Pravna lica, član komisije g-đa Tamara Turkić je uručila nagrade i priznanja za Fizička lica od pozicije 4 do pozicije 10, a predstavnik općine umjesto Načelnika koji je bio opravdano odsutan izvršio je uručenje za prva tri plasirana u kategoriji Fizička lica g-din Sabahudin Omerbašić.

 

Javne ustanove:

  • Kao treće plasiranoj OŠ „Gazi Ferhad-beg“ Jablanica pripalo
  • Kao drugo plasiranoj OŠ „Mustafa Mulić“ Šije pripalo je priznaje
  • Kao prvo plasiranoj OŠ „Rešad Kadić“ Krndija pripalo je priznaje

 

Pravna lica:

  • Kao treće plasiranom Pravnom subjektu AUTO KUĆA „UNO“ pripalo je priznanje i nagrada od 50 KM
  • Kao drugo plasiranom Pravnom subjektu Tvornica svjećica „ENKER“ Tešanj  pripalo je priznanje i nagrada od 100 KM
  • Kao prvo plasiranom Pravnom subjektu Poslovni centar i restoran UKUS Tešanj  pripalo je priznanje i nagrada od 200 KM

 

Fizička lica:

  • 10 pozicija g-đa Deljkić Sabira (Krndija) – 100 KM + priznanje
  • 9 pozicija g-đa Hadžan Selva (Ljetinić) – 100 KM + priznanje
  • 8 pozicija g-đa Srkalović Šahza (Tešanj) – 100 KM + priznanje
  • 7 pozicija g-din Hambašić Midhet (Hrvatinovići) – 100 KM + priznanje
  • 6 pozicija g-din Adem Brka i g-đa Nadira (Dobropolje) – 100 KM + priznanje
  • 5 pozicija g-din Katavić Željko (Tešanj) – 100 KM + priznanje
  • 4 pozicija g-đe Mehičić Mirsada i Aida (Jelah) – 100 KM + priznanje
  • 3 pozicija g-đa Čamdžić Satka (Ljetinić) – 200 KM + priznanje
  • 2 pozicija g-đa Mević Zurijeta (Kalošević) – 300 KM + priznanje
  • 1 pozicija g-đa Karahodžić Šahza (Jevadžije) – 450 KM + priznanje

Na kraju želima da se zahvalima svim vlasnicima dvorišta što daju svoj doprinos u dostizanju ranije navedene vizije općine Tešanj, što ulažu svoj trud, napor i materijalna sredstva kako bismo svi imali ljepši životni ambijent, a nagrađenima još jednom čestitamo.

 

„EKO-MLADI“

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *