Saopćenje za javnost

SemsudinMehmedovic

Neprijatelji Bosne i Hercegovine rade istrajno i sistemski na diskreditaciji svih onih koji se beskompromisni borci za BiH, ne birajući sredstva ali birajući vrijeme. Godišnjica genocida u Srebrenici je vrijeme kada su rušitelji BiH potpuno ogoljeni pa čine sve da plasiraju putem nekih medija informacije koje će skrenuti pažnju. Tako je ovih dana Sredoje Nović putem svoje marionete Gorana Zubca i u saradnji sa lokalnim mešetarima pronašao RPG granate na području općine Tešanj, vjerovatno preostale iz rata i zakopane na liniji razgraničenja. Takvih i sličnih lokacija, pretpostaviti je, još uvijek ima širom Bosne i Hercegovine. Razlika je samo u tome što se jednim branila, a drugim granatama rušila Bosna i Hercegovina. I to i nije neka vijest, ali jeste vijest kada se u javnost iznese da iza toga stoji Šemsudin Mehmedović. Pa dokle više!?

Želim javnost upoznati da Šemsudin Mehmdović je stajao , stoji i ako Bog da stajaće iza odbrane Bosne i Hercegovine. Ako može Sredoje Nović istrajno raditi na njenom rušenju, zašto ne bi mogao Šemsudin Mehmdović istrajno raditi na njenoj odbrani. Samo Sredoje treba da zna da Šemsudin nije sam, i da ima više onih koji su spremni braniti svoju domovinu od onih koji je ruše. Jer vezati moje ime u kontekstu bilo kakve odgovornosti za granate koje je nakada neko zakopao, je besmisleno kao što su besmislene istražne radnje koje se mjesecima protiv mene vode. Poluprivatna istraga koju provode Novićevi pijuni po principu „Nađite mu bilo šta“.. U isto vrijeme, meni je provaljeno u kuću i odnesene stvari koje se prodaju po Doboju, obijen automobil, pisani grafiti po Tešnju sa veoma ružnim porukama, osnovan web portal za moju diskreditaciju,.. a da niko iz policije nije nikada uzeo ni izjavu od mene kao oštećenog građanina. Tražio sam policijsku zaštitu na koju imam pravo kao svaki drugi građanin BiH i obraćao se različitim nivoima u policiji, ali uzalud. Predugo traje hajka protiv Šemsudina Mehmedovića, predugo traje sprega onih koji bi da Šemsudina nema, i predugo traju očekivanja Dušanke Majkić i ekipe da se podigne optužnica ali ja sam još uvijek tu. Nemam potrebu braniti se,niti pravdati se, pogotovo vama koji rušite BiH, ali imamo potrebu kazati vam: DOSTA JE. Prestanite me maltretirati, mene i moju porodicu, jer kao zastupnik u Parlamentu BiH sam prošao sve sigurnosne provjere dok sadašnji direktor SIPE to nije, nemam nikakve veze sa oružjem dok Zubac ima, niti me se može povezati sa ratnim zločinima a Zubac sigurno može, nisam nikada bio u sprezi sa bilo kojom vrstom kriminala, a Zubac i njegovi „ugledni“ saradnici iz Tešnja jesu, ili pak nisam ja davao državljanstva BiH, a Sredoje Nović najvećim dijelom jeste..

Nadam se da postoji pojedinci u institucijama BiH koji sve ovo vide, i da će ustati u zaštitu svih onih koji se progone samo zbog toga jer su beskompromisni borci za BiH u protivnom znat cu se ja i sam zaštititi od rušitelja Bosne i Hercegovine!

Sarajevo, 11. juli 2013.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik PS BiH

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *