Istrajati na kursu politike SDPBiH, po cijenu slabijeg izbornog rezultata

Picture 001

U nedjelju 11. augusta ove godine Predsjedništvo Općinske organizacije SDPBiH Tešanj održalo je 48. redovnu sjednicu u sali Doma kulture MZ Šije. U radu Predsjedništva učestvovali su  i izabrani i imenovani dužnosnici naše organizacije u zakonodavnim i izvršnim organima svih nivoa državne vlasti. Pored unutarpartiskih pitanja, na dnevnom redu ove sjednice Predsjedništa bila je i informacija o funkcioniranju vlasti od nivoa Vijeća ministara BiH do Općinskog vijeća Tešanj. Izlagači su bili; Ermina Salkičević – Dizdarević, Senad Subašić, Romana Brkić, Amil Buljubašić i Mirza Unkić, koji su dali odgovore i na pitanja članova Predsjedništva.

Kroz izlaganja, diskusije i odgovore na pitanja, konstatirano je da postoje očigledni problemi u funcionisanju i efikasnosti svih nivoa vlasti. Uzroci otežanog funkcionisanja su različiti, od ustavno – pravnog ustrojstva sistema vlasti, pa do stranačkih politika da se održi stečeno stanje u dugogodišnjoj poziciji apsolutne kontrole od strane nacionalnih stranaka, finansiskih tokova putem javnih preduzeća i ustanova.

U javnosti se SDP želi predstaviti kao „krivac“, iako je samo jedan od učesnika u vlasti, inputirajući nam i loša rješenja koja su kreirali SDA, HDZ, SDS kada su bili apsolutni vladari u Bosni i Hercegovini i čiji kadrovi kao državni službenici u svim ministarstvima i danas opstruiraju rad ministarstava, gdje su ministri iz drugih stranaka.

Koriste se različite metode kako bi se javnosti pokazalo kako nije moguća građanska BiH, koja bi podrazumjevala opća građanska i individualna prava i da su tri „Konstitutivna“ naroda „državotvorna“, što neminovno vodi u etničku podjelu Bosne i Hercegovine.

SDPBiH će istrajati na kursu svoje politike, bez obzira na uplitanje pojedinih kvazi intelektualaca, političkih analitičara i medija, pa  i po cijenu slabijeg izbornog rezultata, a sve u interesu uspostave vladavine prava i izgradnje demokratske države u zajednici evropskih država.

Nadamo se da će građani konačno spoznati namjere svake politike, pa i političara i postaviti prava pitanja i tražiti odgovore i odgovornost za stanje u državi i društvu.

Komisija za informisanje OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *