Objava Konačne liste instruktora i popisivača

Statističke institucije objavile su Konačnu rang listu 36 instruktora i 238 popisivača. Popisna komisija općine Tešanj ovom prilikom upućuje slijedeće informacije uz objavu Liste:

 a) do 28.08.2013 kandidati su dužni prijaviti se u prostorije Popisne komisije od 10-15h, podnijeti kopije i staviti na uvid originale slijedećih dokumenata:

-Lična karta,

-Diploma,

-Uvjerenje zavoda za zapošljavanje (ukoliko dokazuju nezaposlenost),

-Index (za studente),

-Dokaz da je kandidat bio borac, invalid rata, civilna žrtva rata, član PPB (izdaje Služba za BIZ)

PKLS će službeno spisak kandidata provjeriti kod nadležnog suda.

b) 29. i 30.08.2013 Popisna komisija će uputiti telefonski poziv za neprijavljene kandidate da izvrše prijavu ili će u slučaju odustajanja, odnosno ne dostavljanja potrebnih dokaza brisati kandidata i pozvati sljedećeg rangiranog.

NAPOMENA: U slučaju da osoba, koja se nalazi na Konačnoj listi nije u prilici iz opravdanih razloga lično dostaviti potrebnu dokumentaciju Popisnoj komisiji do 30. avgusta – istu može dostaviti i druga osoba koja ima ovjerenu punomoć kod notara ili u općini. Međutim, ovi kandidati imaju obavezu da budu u stalnom telefonskom kontaktu sa članovima PKLS kako bi na vrijeme dobili informacije o preuzimanju materijala za obuku i obavezno prisustvovanje instruktaži.

c) podjela materijala i rasporeda za instruktažu bit će izvršena u prostoriji Popisne komisije od 2-4.09.2013 (od 10-15h) a na prvi dan instruktaže donijeti kopiju bankarske kartice.

d) održavanje cjelodnevne instruktaže:

-za instruktore od 6-10. 9. 2013 na dvije lokacije za obuku, i

-za popisivače od 16-20. 9. 2013 na osam mjesta za obuku.

Prisustvo instruktaži je obavezno a zadnjeg dana obuke bit će izvršeno testiranje.

Popisna komisija općine Tešanj predviđa da će se konačna rang lista instruktora i popisivača mijenjati narednih dana i do 20% zbog odustajanja, ne podnošenja dokaza, ne prisustvovanja instruktaži, neuspješnog testiranja, ne raspoloživosti u vrijeme popisa, te će se kandidat zbog bilo kojeg od navedenih razloga brisati iz daljnji aktivnosti a preuzimati kandidat slijedeći sa liste.

Konačne liste su istaknute na ulazu u prostorije Popisne komisije općine Tešanj a možete ih pogledati i ovdje na:

Konačna lista Instruktora: konacna lista instruktora_tesanj.pdf

Konačna lista Popisivača: konacna lista popisivaca_tesanj.pdf

 

 Tešanj, 26.08.2013. godine

PREDSJEDNIK KOMISIJE

Hamzalija Hojkurić, dipl.ecc

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *