PETI OKTOBAR U ŠKOLI MILJANOVCI…

U ponedjeljak, 7. oktobra 2013. godine, u prostorijama Osnovne škole “Džemal Bijedić” u Miljanovcima upriličena je mala svečanost povodom Svjetskog dana nastavnika. Sindikat i menadžment škole se potrudio da ova svečanost bude zanimljiva kako nastavnicima tako i učenicima. Naime, prethodno je raspisan konkurs za učenike za izbor pet najuspjelijih radova koji će biti nagrađeni. Prekrasni učenički radovi su oduševili sve nastavnike, a nagrađeni učenici su: Ahmić Hajrudin II-a, Mujkanović Samina II-c, Bilonić Andrea IV-a, Starčević Samina IV-b i Garić Hatidža VIII-c. Učenici su nagrađeni skromnim darovima i velikim aplauzom svojih nastavnika!

Duženje je nastavljeno uz smijeh i šalu, uz tombolu, te su i nastavnici bili prijatno iznenađeni osvojenim nagradama.Zajedničko druženje je uljepšala i učiteljica u penziji Sadeta Husanović koja je svojom poezijom kao i bezbroj puta do sada razveselila prisutne nastavnike . Razgovaralo se i o ozbiljnim temama, problemi sa kojima se susreću nastavnici gomilaju se i tako otežavaju rad u našim školama! Bez obzira na sve poteškoće na koje nailazmo, svjesni smo odgovornosti koju smo preuzeli u obrazovanju i odgoju djeteta odučivši se za ovaj posao!

Dragi učitelji i nastavnici, iako na svojim plećima nosimo ogroman teret, ljepota našeg poziva se ne može opisati riječima, ona se može samo doživljavati iz dana u dan, od jednog do drugog školskog časa, od jednog do drugog polugodišta, školske godine, mature, trenutka kada vam se učenici vrate u školske klupe kao vaše radne kolege…

Bez obzira na sve poteškoće na koje možemo naići u svome radu, trebamo dostojanstveno nositi svoje zvanje i dijeliti znanje koje smo uz ogroman trud i napor sticali!!!
Drage kolege, uvaženi učitelji i nastavnici, sretan vam Svjetski dan nastavnika!!!

Medijsko-informativna sekcija škole

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *