Ahmed vratio pronađeni novac vlasniku

doboj-zeljeznica

Na adresu Bh-index portala stiglo je zanimljivo pismo gospodina iz Banja Luke koji želi da svoju priču podijeli sa ostalim čitateljima.

 Naime, prema njegovim riječima jučer mu se u Doboju dogodila nevjerovatna stvar. Evo o čemu se radi…  Sadržaj pisma prenosimo u cjelosti:

Poštovanje,

zovem se Milan D. (puni identitet poznat redakciji) i prijevremeni sam penzioner iz Banja Luke, jer sam prije nekoliko godina nastradao na gradilištu. Danas (op.a. jučer) oko 12:00 h mi se desila stvarno strašna i neugodna situacija u Doboju koju bi htio podijeliti sa čitateljima portala.

Već duže vrijeme sam prodavao zemljište u Doboju koje je u posjedu moje porodice već duži niz godina. Nužda me natjerala da prodam isto jer sam već duži niz godina teško bolestan. Teškim mukama sam se rastao od zemljišta i stare propale kuće mojih roditelja, za koje sam dobio 20.000 eura. S tim novcem sam se zaputio ka Željezničkoj stanici u Doboju, ali također na putu ka stanici nakratko sam zastao u gradskom parku jer sam bio i suviše umoran. Sjedio sam tu neko vrijeme i otišao.

Kada sam se napokon teškim mukama svojim nogama dovukao do stanice, sjetio sam se da sam zaboravio torbicu s novcem. U tom trenu mislio sam da ću umrijeti, u sebi sam pomislio, ostao sam i bez novca i bez zemljišta. Kud i gdje sad da idem, morao je neko već da nađe do sada novac, ali ipak sam smogao snage da se vratim na ono isto mjesto u parku. Na istoj klupi na kojoj sam se odmarao sam zatekao nekog dečka i djevojku koji su sjedeli i pričali. Pitao sam ih jesu li pronašli neku torbicu, na što me dečko samo pogledao, lagano se nasmijao, i izvadio mi torbicu iza leđa. U tom trenu sam se preporodio ponovno, nisam osjećao ni bol u nogama ni ništa. Htio sam mu dati nešto novaca za nagradu što je on odbio i rekao da ćemo samo u to ime popiti piće.

Otišli smo u obližnji kafić na kafu, gde sam se pobliže upoznao sa dečkom. Bio je izuzetno fin i prijatan dečko, sjedeli smo tako 2 sata, zaboravio sam na sve. Naime dečko mi je rekao da se zove Ahmet ili Ahmed i dolazi iz Klokotnice kod Doboja, došao je u Doboj da se vidi s drugaricom koju nije dugo vidio.

Svako malo sam mu pokušavao dati nešto novaca za nagradu kada je tako pošten, ali je mjenjao temu svaki put kada sam mu nudio. U trenutku kada smo se trebali rastati, opraštali smo se i u tom trenu mi je rekao da ide do toaleta, nije ga bilo nekoliko minuta pa sam tražio od konobara da naplati, i pitao gdje je dečko otišao, a ovaj mi reče da je on platio račun i otišao. Ovim putem mu se zahvaljujem i nadam se da ćemo se opet negdje sresti”, stoji u pismu našeg čitatelja iz Banja Luke.

Preuzeto s bh-index.com

plakata za rentanje avantura

Opširnije na atomci.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *