Mješovita srednja škola, Tešanj se predstavila u projektu STARS

U Srajevu je održana  radna sesija povodom projekta STARS ( Jačanje kapaciteta u obrazovanju odraslih u stručnim i teničkim školama),

Nosilac projekta je dvv internacional iz Srajeva, a Mješovita srednja škola, Tešanj sudjeluje u ovom projektu kao partner, zajedno sa Zavodom za obrazovanje odraslih Republike Srpske. Radnoj  sesiji su  prisustvovali direktor naše škole, gospodin Muharem Saračević i profesorica Lejla Bešlagić, koja je delegirana ispred škole u implementaciji pomenutog projekta.

Ova radna sesija  je ujedno bila i prvi susret sa pedagozima koji su učesnici u ovom projektu, i sa direktorima škola iz kojih odabrani pedagozi dolaze. Riječi dobrodošlice su uputili Dorothee Baumann iz organizacije dvv international, menadžer projekta, zatim gospođa Jadranka Mihić, predstavnica Delegacije Europske Unije u BiH, te direktor MSŠ Tešanj, gospodin Muharem Saračević.

Direktor naše škole je govorio i o ciljevima i prednostima škola i pedagoga koji učestvuju u ovom projektu, te ukazao na iznimnu važnost neformalnog obrazovanja, dok je prof. Lejla Bešlagić prezentovala Mješovitu srednju školu, Tešanj kao primjer dobre prakse,napomenuvši mnogobrojne projekte i saradnje koje je škola do sada ostvarila kroz neformalno obrazovanje.

U daljnjem toku prve radne sesije projekta STARS, gđica. Dorothee  Baumann je govorila o treninzima  pedagoga, koji će se održati u narednim mjesecima, te sadržajima modula koji će se realizovati u okviru treninga, te time detaljnije upoznala učesnike sa planiranim programom ovog projekta.

Opširnije: msst.edu.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *