HUMANOST NA DJELU u školi “Džemal Bijedić” Miljanovci

IMG_6457

U sedmici humanosti koja je realizovana od ponedjeljka 23. do petka 27. oktobra učenici naše škole zajedno sa svojima nastavnicima-razrednicima uključili su se u sakupljanje pomoći za one kojima je pomoć potrebna.

Brašno, ulje, šećer, higijenski artikli, slatkiši, školski pribor samo su dio onoga što su učenici donosili , doprinoseći koliko tko može u ovoj akciji a samo sa jednim ciljem- da razvijamo humanost kod naših učenika, osjećaj da treba da pomažu onoliko koliko su u mogućnosti i oni sami i njihove porodice i naravno da nekome učinimo bar jedan dan lijepim i sretnim.

Akcija je sprovedena u centralnoj i u dvije područne škole u Novim Miljanovcima i Piljužićima a paketi će biti uručeni upravo porodicama sa ovog područja kojima je pomoć potrebna, kao i onim porodicama koji u okviru svog domaćinstva imaju dijete ili osobu sa posebnim potrebama.

Ova sedmica humanosti koja se i realizuje pod okriljem Crvenog križa općine Tešanj je samo jedna od humanih aktivnosti koje se sprovode u školi zahvaljujući angažmanu nastavnika, učenika i naravno roditelja koji su do sada dali svoj doprinos i podržali mnoge humanitarne aktivnosti u našoj školi!!!

Dobro se dobrim vraća- je poruka kojom započinjemo i završavamo svaku našu humanu aktivnost!!!

Medijsko- informativna sekcija škole

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *