Domaća voda na domaćem tržištu – Voda “Oaza” stigla na police trgovinskih centara širom BiH

Kompanija “Oaza”, koja posluje u okviru tešanjske “AS” grupe, nakon redizajna ambalaže, uspješno je u protekla dva mjeseca okončala proces plasmana prirodne izvorske i mineralne vode na domaće tržište.

Voda “Oaza” se tako našla na policama skoro svih značajnijih marketa u Bosni i Hercegovini, kao što su “Bingo”, “Mercator”, “DP Marketi”, “Interex”, “Tuš”, “Robot”, “Hifa Group”, “Best”, “Amko/TD Marketi”, “Hoše”, “Fis”, “Škafa”, itd., sa odličnim rezultatima prodaje, što ujedno potvrđuje i kvalitet ove najnagrađivanije bosanskohercegovačke vode u svijetu.

– Osim distribucije, dodatno smo investirali u snažne medijske kampnje vezavši se za naš najuspješniji klubski sport i košarkašku reprezetaciju Bosne i Hercegovine, kao “oficijelna voda Košarkaškog saveza BiH”. Isto tako, produciran je reklamni spot “Je li stigla…?”, u kojem glumi Enis Bešlagić, zaštitno lice brandova “AS GROUP”, spota kojim smo otvorili priču o jednom kvalitetnom, drugačijem, uspješnom domaćem brandu sa svjetskom reputacijom. Bosancima i Hercegovcima je “proradio” patriotski duh posebno nakon uspjeha košarkaške i nogometne reprezentacije i naše kampanje koja je bila vezana uz podršku “Zmajevima”, što je bio dodatan vjetar u leđa našem brandu – riječi su Harisa Hrvića, brend menadžera vode “Oaza”.

Hrvić dodaje kako je kompletan koncept strateškog komuniciranja odlično prihvaćen i od kupaca, jer “smo u startu prepoznati kao bosanski proizvod, kao jedna od najboljih voda na svijetu i ono najvrijednije što Bosna može dati”.

– Sasvim je sigurno da će brend “Oaza” kakvim ga gradimo i koji je po svemu bitnome drugačiji od ostalih voda na našem tržištu, zajedno, i uz podršku naših potrošača, smanjiti uvoz drugih voda u Bosnu i Hercegovinu, koji je u prvih osam mjeseci 2013. godine iznosio oko 14,5 mil KM – dodaje Hrvić.

Osim u tržnim centrima, “Oaza” je već sada prisutna kod velikog broja renomiranih hotela i drugih ugostiteljskih objekata u Bosni i Hercegovini.

Izvor: ekapija.com

The post Domaća voda na domaćem tržištu – Voda “Oaza” stigla na police trgovinskih centara širom BiH appeared first on Tešanj.

Opširnije na: Tesanj.biz

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *