Upornim radom i voljom mogu da se otvare svi zacrtani ciljevi

1499599_1386042938313100_1073373876_n

Dana 15.12.2013. godine, u prostorijama DVD-a u Jelahu održana je promocija romana
„ Poseban od prvog udisaja„ autora Ismara Krdžalića.

Na promociji je bilo prisutno 22 osobe, sto članova SDP-a, sto prijatelja, zaljubljenika u književnost koji su došli da podrže i čestitaju samom autoru.

Uvodnu riječ održala je Lejla Hrnjić, gdje se obratila gostima i zahvalila na odazivu.
Potom, i sam autor Ismar Kržalić je počeo izlaganje sa osvrtom o načinu nastanka ovog romana, i poruke koju sam roman nosi. Također, u svom izlaganju osvrnuo se i na stanje populacije sa posebnim potrebama u našoj zemlji, njihovim svakodnevnim poteškoćama, njihovim ciljevima i motivima zivota, te komparirajući sa stanjem u zapadnim zemljama.

Ismar je sa gostima podjelio i utiske sa prošlih promocija, te reakcije građana na njegov roman i njega samog. Istakao je kako je prezadovoljan reakcijom svih, da mu prilaze i čestitaju, da ih njegov roman motiviše u prevazilaženju i njihovih životnih poteskoća.

Nakon izlaganja, gosti su postavljali pitanja upućena autoru.
Na pitanje šta planira u budućnosti da radi, pored pisanja naravno, rekao je kako mu je želja da postane motivacioni govornik, kako bi bio primjer i drugima kako upornim radom i voljom može da se otvare svi zacrtani ciljevi.

Također, autor se nada da će njegov roman doprijeti i do onih koji mogu promjeniti sadašnje stanje osoba sa posebnim potrebama, ali i svih onih koji se nalaze u zivotnim iskušenjima.

Nakon formalnog djela promocija, ovakva interakcija i druženje sa autorom nastavljeno je uz kafu i čaj.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *