Održana debata na temu “Internet u životu djeteta, prednosti – nedostaci”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U školi ” Abdulvehab Ilhamija” Kalošević, dana 24.12.2013.godine u 12h je održana debata na temu “Internet u životu djeteta, prednosti – nedostaci”. Glavni cilj debate je bio da se kod učenika osvijesti potreba kritičnijeg pristupa prema medijima i internet komunikaciji te kroz argumentovanu raspravu dođe do glavnih zaključaka.
S obzirom na važnost Interneta, učenici su bili jako zainteresovani za samu debatu. Dvije ekipe su se takmičile, afirmacijska i negacijska. Afirmacijska ekipa je branila prednosti koje nam pruža sami Internet, kao i korištenje Interneta. Negacijska ekipa je pokušala osporiti navode koje je afirmacijska ekipa navela kao prednosti Interneta, te iznosila argumente vezane koje se vežu kao negativne posljedice korištenja Interneta. Učenike je ocjenjivala komisija koja je imenovana od predstavnika škole, te predstavnika Vijeća roditelja.
Na osnovu iznesenih stavova, te samih argumenata komisija je na osnovu pravila kojim se vodila tokom cijele debate proglasila NEGACIJSKU ekipu za pobjednike debate. Negacijsku ekipu su činili, učenice Unkić Amina, Bošnjak Dženita ,te učenik Aldin Čolić. Afirmacijsku ekipu činili su, učenice Dila Numić, Zerina Ramić, te učenik Indir Ramić.
Na samoj debati prisutnima se obratio i direktor škole Mujkić Safet koji je pohvalio učenike zbog zalaganja tokom

pripreme i same realizacije debate. Nastavnici razredne nastave Amra Unkić i Selim Parić su uručili nagrade i zahvalnice učenicima koji su danas učestvovali u samoj debati. Ovom prilikom želimo takođe da se zahvalimo i sponzorima debate, a to su: AS GROUP, BUTIK HAYAT, SUBAŠIĆ d.o.o., ASCOM d.o.o. koji su obezbjedili nagrade za naše učenike.

Koordinator debate:
Agić Muhamed, dipl.inf.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *