OKRUGLI STO O AKTUELNOJ POLITIČKOJ I SIGURNOSNOJ SITUACIJI

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca – Unije veterana Tešanj 18. januara održan je okrugli sto o aktuelno političkoj i sigurnosj situaciji na prostoru općine Tešanj

Razlog za ovaj skup bio je u tome što je situacija na prostoru općine Tešanj u posljednje vrijeme vrlo komplikovana, i da se u vezi s Tešnjem u državi događaju po nas vrlo štetne stvari, koje su se posljednjih mjeseci i pojačavale, tako da je Tešanj od stuba odbrane Bosne i Hercegovine praktično dospio na stub srama. Zbog toga se zbiva i politička i sigurnosna destabilizacija našeg prostora, kao i naših unutrašnjih odnosa.

Mi smo zabrinuti zbog mogućih novih produbljenja ovih tendencija, pa i zbog eventualnog eskaliranja cijele situacije u formama radikalnijim od dosadašnjih.

Uvodna izlaganja na okruglom stolu imali su mr. Esad Jašarević, dr. Nedžad Korajlić, Izudin Handžić, Husein Galijašević, Mujo Avdić, mr. Sakib Kurtić, Fuad Šišić, dr. Mirsad Abazović, dr. Dželal Ibraković i mr. Suad Huskić, a u diskusiji je sudjelovao veći broj prisutnih. Uskoro će biti objavljen i zbornik sa ovog skupa. Snimku okruglog stola emitirat će Smart tv u 4 nastavka, od srijede 29. januara do subote 1. februara, od 21 sat.

Zaključke sa okruglog stola možete pročitati ovdje.

 

Adem Mahalbašić,

Predsjednik JOB Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *