Građani više ne šute!

Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Tešanj je 11.02.2014.godine održao sjednicu na kojoj je, između ostalog, razmatrano i aktuelno političko stanje i dešavanja u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na općinu Tešanj. Nakon iscrpne rasprave doneseni su i određeni zaključci vezano za postojeće stanje.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu podržava i solidariše se za opravdanim zahtjevima građana iskazanim na protestima, imajući u vidu da vlast u proteklom periodu nije u dovoljnoj mjeri rješavala nagomilane probleme građana. Građane pozivamo da svoje opravdano nezadovoljstvo iskazuju aktivnije, ali poštivajući vladavinu prava i institucija Bosne i Hercegovine.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je u potpunosti shvatila poruke građana iskazane kroz ove proteste, imajući u vidu da aktuelne vladajuće garniture nisu radile u interesu građana, te s toga podržavamo prijevremene izbore na kojima bi građani izabrali svoje predstavnike koji će ih odgovornije zastupati.

Nezadovoljstvo građana iskazano je i na prostoru općine Tešanj kroz okupljanje 07.02.2014.godine ispred zgrade Općine, odakle su poslane jasne poruke i općinskoj administraciji.

Pozivamo općinsku vlast da više ne šute i da stanje u općini Tešanj ne predstavljaju kao „ružičasto“, a Općinskog načelnika kao eksponenta vladajuće politike da otvori dijalog sa građanima po pitanjima: velikog broja nezaposlenih, zapošljavanja samo podobnih kadrova, velikih plaća rukovodioca javnih ustanova i preduzeća, neravnopravnom odnosu prema boračkim populacijama i drugim socijalno ugroženim kategorijama, odgovornosti za neuspješne i upitne privatizacije na općini Tešanj, povlašćivanje pojedinih mjesnih sredina i generalno kriminala i korupcije.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je u svojim dosadašnjim aktivnostima na prostoru općine Tešanj kao opozicija, nebrojeno puta ukazivala na brojne nagomilane probleme, te ćemo i u narednom periodu intenzivirati svoje djelovanje na svim nivoima, u cilju rješavanja opravdanih zahtjeva građana.

 

Press služba OS SBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *