Dječiji bazar

Danas je u dvorištu Osnovne škole „Abdulvehab Ilhamija“ u Kaloševiću sa početkom u 11h održan Dječiji bazar, gdje su učenici naše škole imali priliku da prodaju stvari koje su donijeli od svojih kuća i na taj način steknu prva iskustva u zaradi.

Na prodaju su bile igračke, dječija gardaroba, knjige, ali našlo se nešto i za odrasle po simboličnim cijenama. Direktor škole, gospodin Mujkić Safet je rekao da je Dječiji bazar izvrsna prilika da se sastanu i druže učenici i roditelji škole, i da se potiče internacionalnost.

Važno nam je da i na ovaj način aktivno potičemo dječije razvojne potencijale i njihovu kreativnost. Cilj manifestacije je promovisanje društvene odgovornosti i održivosti kroz druženje sa učenicima.
Bazar promoviše razvoj i valorizaciju dječjeg rada, razvijanje preduzetničkog duha. Sva sredstva prikupljena na bazaru biti će na raspologanju isključivo odjeljenjima, te će učenici zajedno sa razrednikom odlučiti u koju svrhu će se taj novac utrošiti.

Kolektiv naše škole se najtoplije zahvaljuje svim učenicima i roditeljima naših učenika koji su uzeli ućešće u pripremi i organizaciji Dječijeg bazara.

Također,zahvaljujemo se i sponzorima koji su podržali ovu manifestaciju, a to su: Subašić d.o.o., Ascom d.o.o., MZ Kalošević, Butik Hayat, Investiciono-komercijalna banka DD Zenica-Poslovnica Jelah.

Koordinator Dječijeg bazara
Muhamed Agić, dipl.inf.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *