Aktivnosti likovne sekcije

IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA U RESTORANU “UKUS” I UREĐENJE PROSTORIJA U DOMU ZDRAVLJA “IZUDIN MULABEĆIROVIĆ IZO”

Dom zdravlja

Proljeće je svjetlost, cvjetanje i otkrivanje ljepote. Savršeno vrijeme da naši učenici pokažu rezultate svog rada u toku školske godine. Tako je na proljetno svjetlo izašla i izložba likovnih radova, koju su zajedno sa učenicima osnovne škole “Rešad Kadić”, pripremili naši učenici: Nejra Galijašević, Almedina Dizdarević, Mahmut Isaković, Jasmina Avdić, Almedin Hotić, Berina Hotić, Benjamin Sejmenović i Abdurahman Hojkurić.

Na časovima likovne sekcije uz savjete nastavnika Mehmeda Džananovića i Miralema Brkića učenici su se upoznali sa tajnama zahtjevne slikarske tehnike ulja i akrila na platnu, tako da su usvojili čitav proces od izrade rama, postavljanja i prepariranja platna do različitih tehnika oblikovanja slike. Konačan rezultat smo s ponosom predstavili na izložbi koja je organizovana u prostorijama restorana “Ukus”. Iskustvo rada i reakcije naših prijatelja i sugrađana nas obavezuju da obećamo nove slike i novi susret u narednom proljeću.
Istovremeno je druga grupa naših talentovanih likovnjaka bila angažovana na zanimljivom humanom zadatku.

Na poziv uposlenika Doma zdravlja “Izudin Mulabećirović Izo” da pomognemo u uređenju prostorija na odjeljenju pedijatrije namijenjenih boravku djece, odgovorili smo na svoj veseo i razigran način. Raspjevani Šumski orkestar predvođen ježom dirigentom, medom sa zlatnim zubom i horom pačića su poklon Emine, Zarfe, Medine, Šejle, Feride, Arijane i svih učenika škole “Huso Hodžić” našim malim sugrađanima sa željom da im boravak u domu zdravlja bude što ugodniji.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *