ODRŽANO PRVO KOLO “ZIGANA 2014”

Na lokalitetu Ćatin greb- strelište Kiseljak dana 12.04.2014. godine ( subota) u organizaciji streljačkog kluba ZIGANA organizovano je prvo kolo takmičenja u gađanju iz vazdušne puške “ZIGANA 2014” (liga u vazdušnom streljaštvu) u 2014. godini za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Na prvom kolu učestvovalo je ukupno 9 ( devet) ekipa, i to 5 ( pet) u muškoj konkurenciji i 4 ( četiri) u ženskoj konkurenciji.

Pobjednici prvog kola takmičenja su:

  • U ženskoj ekipnoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa Izviđači „Crni vrh“ Tešanj u sastavu: Asmira Hasanbašić, Anesa Bašić i Adela Huskić, sa ukupno osvojenih 42 poena.
  • U muškoj ekipnoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa Osnovne škole „Gazi Ferhat beg“ Jablanica u sastavu: Ahmed Spahović, Rasim Begunjić i Omer Roša, sa ukupno osvojenih 35 poena.
  • Prvo mjesto u ženskoj pojedinačnoj  kategoriji zauzela je Asmira Hasanbašić iz ekipe  Izviđači „Crni vrh“ Tešanj sa osvojenih 21 poen
  • Prvo mjesto u muškoj pojedinačnoj kategoriji zauzeo je Ibrahim Bošnjo iz ekipe Osnovne škole „ Džemal Bijedić“ Miljanovci sa osvojenih 19 poena

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *