KK “GRADINA TEŠANJ – NAJTROFEJNIJI KLUB TEŠNJA NASTAVLJA SA USPJESIMA!

Sezona 2013/2014 je završena. Košarkaši KK “GRADINE” Tešanj i ove godine ostvarili rezultate vrijedne pažnje.
U Ligi mladih ZEDO Kantona – selekcija kadeta (predvođeni trenerom Ernesom Ćostovićem) i juniora (predvođeni trenerom i igračem prvog tima Goranom Pantelejićem) osvojivši drugo mjesto stekli su pravo na učešću na turniru za prvaka Federacije BiH i tako ponovili uspjehe ranijih generacija (sjetimo se uspjeha kadeta iz 2008.godine Drugo mjesto u DRŽAVI – trener Nijaz Hasanbašić, 2012. kadeti četvrti na Federalnom – trener Saša Bahtić, prošle godine selekcija pionira treći u DRŽAVI – trener Željko Kršić).
Ove godine turnir će se održati u maju mjesecu, termini i mjesto odigravanja biće naknadno saopšteni. Postoji šansa da se i naš grad kandiduje za domaćina prvenstva.
I onda šlag na kraju! Prvi tim, igravši izvrsno cijelu sezonu (vođeni izvrsnim trenerom Željkom Jurišićem) u A2 Ligi Sjever, osvojio je drugo mjesto i stekao pravo na razigravanje sa prvoplasiranom ekipom Royal (druga ekipa KK ” BOSNA” Sarajevo!) za ulazak u veći rang – A1 ligu Federacije BiH!
Prva utakmica se igra naredni vikend u Sarajevu, uzvratna utakmica je 04.05.2014. (najvjerojatnije zbog zauzetosti sale i termina) u 20:00. Tako da već sada pozivamo ljubitelje košarke da dođu u SRC Tešanj i bodre naše momke. Razigravanje sa Royal Sarajevo se igra na dvije dobijene utakmice. I u slučaju da naši momci izgube, ostaje opet šansa u raspucavanju sa poraženom ekipom iz drugog para razigravanja za ulazak u viši rang.
Dakle, očekuje nas buran mjesec košarke za naš grad. Bodrite nas a ovime ujedno pozivamo i ljude dobre volje koji imaju mogućnosti da na bilo koji način pomognu rad kluba, donatore da nas pomognu, sponozorima prilika da se oglase, roditelje da se aktivnije uključe, da dođu na tribine, da navijamo za naše momke. Zaslužuju oni i više!
Ovo su zaista veliki rezultati, jer kada kažete trenerima u Zenici ili Kaknju (koji imaju u sezoni svaki drugi dan treninge) da naši kadeti, juniori ili pioniri imaju po jedan trening sedmično – smunjivo nas gledaju. A stvarno je tako, termini sala su podijeljeni, naši mladi momci imaju po jedan taj trening ali se nekako snalazimo i nadopunjujemo.
Sve to nas nije spriječilo da i ove godine potvrdimo da je košarkaši KK “GRADINA” Tešanj po postignutim rezultatima najtrofejniji klub u našem gradu.
Uprava kluba, treneri i igrači, obećavaju da će sa ovakvim načinom rada nastaviti i ubuduće. Okupljamo preko 120 omladinaca sa ciljem da do kraja godine taj broj bude 200 omladinaca, koji će trenirati i igrati i rezultatima koje postignu prezentovati na najbolji način naš grad i pozitivan rad i odnos u klubu, odnos prema sportu, odnos prema društvenoj zajednici.

Predsjednik Skupštine KK “GRADINA” Tešanj
Šefket Turalić, dipl.ing.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *