Posjeta Sanskom Mostu

Dana 03.06.2014.godine,  Direktor Mješovite srednje škole, Tešanj, Muharem Saračević sa svojim profesorima: Hamdo Subašić, Kadribašić Damir i Balić Muhamed, posjetili su Sanski Most.  U Sanskom Mostu smo posjetili firmu GAT D.O.O. Sanski Most i Mješovitu srednju školu – Sanski Most.

Firma GAT D.O.O. Sanski Most zaslužuje da se predstavi njena tehnologija i proizvodni program.

U proizvodnom pogonu u funkciji su vertikalni obradni centri (Chiron, Deckel, Hass) i univerzalne CNC glodalice (Deckel, Mikron). Posjeduju i četveroosne vertikalne obradne centre proizvođača Hass i DMG. Dijelove izrađuju od aluminijskih legura, od plastike, inox-a, mesinga i čelika.

gat1

U proizvodnom pogonu u funkciji je više tokarilica proizvođača Dainichi, Harding, Hass i Takisawa. Koriste i 2-vretene CNC tokarlice s gonjenim alatima proizvođača Hass. Dijelove izrađuju od aluminijskih legura, od plastike, inox-a, mesinga i čelika.

Kontrolori kvaliteta, kako na ulazu repromaterijala, tako i na izlazu gotovih proizvoda detaljno analiziraju i mjere gotovo svaki komad. U stanju su da postignu preciznost do 0,005 mm tolerancije.

Vrše i montažu sklopova i površinsku zaštitu sklopova.

Mješovita srednja škola – Sanski Most

Mješovita srednja škola u Sanskom Mostu pored ostalih zanimanja obrazuju učenike i za zanimanje: mašinski tehničar programer na CNC mašinama i mašinski tehničar za kompjutersko upravljanje. Pored ostale opreme posjeduju CNC glodalicu Hass i tri simulatora.

Cilj posjete je bio da započnu pregovori u vezi realizacije Projekta „ Osposobljavanje operatora na CNC mašinama“ kojeg je pokrenula Općina Sanski Most. U obuku će biti uključeni: 10 uposlenika firme GAT, 20 kandidata za Zavoda za zapošljavanje Sanski Most i 3 profesora  iz Mješovite srednje škole – Sanski Most. Obuku bi vršili naši profesori  i spoljni saradnici.

Opširnije: msst.edu.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *