Rukovodstvo Pobjede sa gostima iz Mercedesa

Povratak u Mercedesovu porodicu

Rukovodstvo Pobjede sa gostima iz Mercedesa
Rukovodstvo Pobjede sa gostima iz Mercedesa

Predstavnici spoljne kontrole njemačkog automobilskog giganta Mercedesa ovih dana posjetili su tešanjsku fabriku pumpi i prečistača “Pobjeda” s ciljem sagledavanja sposobnosti ove kompanije da ponovo proizvodi komponente za Mercedes.

Edukacija kadra

Nakon temeljne kontrole proizvodnih pogona u Tešnju i livnice u Turbetu, “Pobjeda” je dobila pozitivno mišljenje. Prve isporuke pumpi za ulje i komponenti za teretna vozila i autobuse ovog renomiranog proizvođača očekuju se već za nekoliko sedmica.

  • 302 radnika danas upošljava ova firma
  • 95 posto proizvoda plasiraju na strano tržište

-Naša fabrika ovih dana obilježava 60 godina postojanja i bolji poklon nismo mogli poželjeti. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća mi smo proizvodili za Mercedes, a onda je rat učinio svoje. Mukotrpno smo podizali fabriku nakon rata, ulagali u proizvodnju, educirali kadar i nabavljali skupu opremu. Konačno, trud se isplatio. Firme u našoj branši znaju koliki je uspjeh dobiti posao za ovu respektabilnu njemačku kompaniju – kazao nam je generalni direktor “Pobjede” Kasim Bejdžakić.

Zaštita okoliša

“Pobjeda” posjeduje sve sisteme za upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 i zaštite okoliša ISO 14001:2004. Danas upošljava 302 radnika, a više od 95 posto proizvodnje plasira na inozemno tržište.

 

(Avaz.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *