Smijeh, rođendani, medalje i prve simpatije obilježili četvrte Sportske igre mladih

Uz svečanu ceremoniju zatvaranja i dodjelu medalja jučer su završene četvrte BH Telecom Sportske igre mladih. I ove godine 1.827 nasmijanih djevojčica i dječaka iz 25 bh. gradova su se radovali pobjedama, plakali zbog poraza, zajedno pjevali, plesali, zaljubljivali se i slavili rođendane u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Foto: Damir Hajdarbašić





 

 

Nakon 25 gradova, preko 13.000 pređenih kilometara, nešto više od 15.000 odigranih utakmica, 35.304 učesnika, svih proslavljenih pobjeda i prežaljenih poraza, došlo je vrijeme da se proglase pobjednici Igara u 2014. godini. Medalje su otputovale u Zvornik, Bijeljinu, Gradišku, Bihać, Derventu, Kozarsku Dubicu, Goražde, Živinice, Sarajevo, Visoko, Vlasenicu, Mostar, Konjic, Banoviće, Tešanj, Zenicu, Cazin, Livno, Brčko i Tuzlu.

“I ove godine smo slavili rođendane, prisustvovali sjajnim takmičenjima u malom nogometu, uličnoj košarci, odbojci, odbojci na pijesku, rukometu, šahu, tenisu, badmintonu i stonom tenisu, upoznavali nove prijatelje i dočekali one stare, obilazili Sarajevo i zajedno se zabavljali u Studentskom domu Nedžarići. Naši učesnici pokazali su nam da je sklapanje prijateljstava najbolja nagrada, a mi nastavljamo dalje sa najljepšom sportskom pričom. Vidimo se i naredne godine”, poručio je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara, na jučerašnjoj ceremoniji zatvaranja.

Igre će i u narednom periodu u saradnji sa Košarkaškim savezom i u uz finansijsku podršku USAID-a nastaviti promovisati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo”, gradeći prijateljstva i stvarajući lijepe uspomene.

 

Izvor: Klix.Ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *