RK “ŽEPČE” POBJEDNIK VII MEĐUNARODNOG MEMORIJALNOG TURNIRA U RUKOMETU “FUAD PRNJAVORAC – FUDO”

IMG_7702891648643

RK “Bosna – TS” Tešanj sedmu godinu zaredom uspješno je organizovala Memorijal “Fuad Prnjavorac – FUDO”, na kojem su pored domaćina učešće uzele ekipe “Uba”, “Žepča” i “Čelinca”. Prikazan je izvrstan rukomet, fair play igra i najvažnije od svega, stekla su se nova prijateljstva. RK “UB” iz Uba, Republika Srbija, već četvrtu godinu nosi samo najljepše uspomene iz grada Tešnja. Ekipa Čelinca, koja je na turniru učestvovala po prvi puta imala je samo riječi hvale. Stari znanci ekipe Tešnja, RK “Žepče” nije ni sumnjao na gostoprimstvo domaćina.
U prvoj polufinalnoj utakmici RK “Žepče” pobjedio je RK “UB” rezultatom 34:29. Druga polufinalna utakmica završena je pobjedom “Bosne – TS” nad ekipom “Čelinca” rezultatom 31:28, a ekipa gostiju pružila je sjajan otpor, domaćoj publici pokazala izvanredan rukomet, ali je ekipa Tešnja uz malo sportke sreće ostvarila plasman u finale. Na svečanom otvorenju turnira predsjednik RK “Bosna-TS” Tešanj gosp. Ćusto Refik uručio je plaketu Počasnog člana predsjedniku RK “Ub” gosp. Spasić Saši, a svaka ekipa je dobila prigodne poklone. Također, uručena je zahvalnica Općini Tešanj, kao generalnom sponzoru turnira, a u ime Općinskog načelnika zahvalnicu je primila gđa. Muslija Azra (pomoćnica Općinskog načelnika).
Sudijski parovi Martinović Ivana i Martinović Tijana, kao i Dautović Admir i Đulović Anes uspješno su odradili svoj posao.
RK “Ub” je osvojio 3. mjesto, pobjedivši ekipu “Čelinca” rezultatom 31:25, dok je u finalnoj utakmici “Žepče” savladalo ekipu Tešnja 27:25, a sa pravom se može reći da je u toj utakmici viđen pravi rivalitet između ove dvije ekipe, koje će i ove godine boriti se za sami vrh Prve lige FBiH – grupa Sjever. Najbolji strijelac turnira je Buhač Veljko iz “Čelinca” koji je postigao 21 pogodak. Za najboljeg golmana izabran je Bradarić Armir iz ekipe domaćina, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen igrač “Žepča” Ćušković Azur.

RK “Bosna – TS” Tešanj se zahvaljuje svima koji su podržali turnir i ovaj klub.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *