BUDŽET NARUŠEN POPLAVAMA

BUDŽET NARUŠEN POPLAVAMA

Na 184. Sjednici Vlade ZDK (25.9.2014.) usvojen je Izvještaj o izvršenju Budžeta za prvu polovinu 2014. godine.

            Uz konstataciju da je u periodu januar – juni 2014. godine Budžet Zeničko-dobojskog kantona ostvario je ukupne prihode i primitke u iznosu od 103.635.045 KM i ukupne rashode (sa kapitalnim izdacima) u iznosu od 122.426.985 KM, te je ostvaren višak rashoda nad prihodima u iznosu od 18.791.940 KM, zaključeno je da je na ovakav rezultat poseban uticaj imao mjesec maj 2014. godine kada su se desile katastrofalne poplave što je izazvalo pad ostvarivanja mjesečnih prihoda od 70 procenata. Generalno, višak rashoda nad prihodima je rezultat, najvećim dijelom,izuzetno slabog ostvarenja javnih prihoda u odnosu na planirane, kao i stvaranja većih obaveza od strane budžetskih korisnika nego što su bile planirane.

(Kompletan Izvještaj o ostvarenju budžeta možete naći u Prilogu 1.)

            Vlada je donijela i Odluku o odobravanju sredstava za uplatu osnovnog kapitala za osnivanje Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama. Istovremeno, Vlada je za V.D. direktora ove ustanove, o čijem formiranju se pozitivno izjasnila i Skupština ZDK, imenovala Sunu Kovačevića, magistra nauka socijalnog rada.

Imenovano je i nekoliko direktora javnih ustanova: najprije za direktora Srednje mješovite škole „Mladost“ u Zenici imenovana je Aida Begić, za direktora Srednje škole za stručno obrazovanje u Zenici Nadira Polimac, te za direktora Osnovne škole „Meša Selimović“ postavljen je Amir Zukić.

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *