Obavještenje

Na 16. sjednici Općinskog vijeća Tešanj od 28. februara 2014. godine donesena je Odluka o utvrđivanju javnog interesa za Projekat izgradnje primarnih kolektora sistema prikupljanja i odvodnje otpadnih voda za područje općine Tešanj.

Radi se o najvećem općinskom projektu posljednjih godina za koji su sredstva obezbjeđena putem Evrpske investicijske banke u saradnji sa Federalnim ministrastvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Federalnim ministarstvom finansija.

Kompletna trasa primarnog voda kolektorske mreže iznosi 44km i obuhvatit će skoro sve mjesne zajednice na području općine Tešanj.

Trenutno se provode aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa radi postavljanja i održavanja kanalizacionih cijevi putem postupka nepotpune ekspoprijacije uspostavljanjem služnosti – do kraja 2014. godine bi trebala biti završena prva trasa od 10 km, koja obuhvata mjesne zajednice Tešanj, Bukvu, Novo Selo, Medakovo i Tešanjku (od JP Rad Tešanj do Tešanjke). Najava za ostala područja vršit će se shodno dinamici daljeg vođenja projekta.

Svakodnevno na terenu su dva tima akreditovanih predstavnika Općine Tešanj i Općinskog pravobranilaštva, te vas molimo da se po dobijenom pozivu odazovete i prisustvujete usmenoj raspravi kako bismo ovaj projekat uspješno priveli kraju na zadovoljstvo svih građana općine Tešanj.

 

 

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *