Obavijest poljoprivrednicima

Obavještavmo poljoprivredne proizvođače općine Tešanj, da je Kantonalno ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zenica objavilo Uputstvo o revitalizaciji poljoprivredne proizvodnje nakon stanja prirodne nesreće uz program poticja poljoprivredne proizvodnje za 2014.godinu.

Upustvom su propisani uslovi koje moraju ispuniti fizička i pravna lica za ostvarivanje prava na sredstva za revitalizaciju poljoprivredne proizvodnje nakon stanja prirodne nesreće i poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, te vrste i obim proizvodnje na koju se stiče pravo za 2014. godinu.

 

PODRŠKA U SANACIJI ŠTETA OD POPLAVA

– Sanacija šteta u animalnoj proizvodnji

– Sanacija šteta u biljnoj proizvodnji

 

PODRŠKA POLJOPRIIVREDNOJ PROIZVODNJI /redovni poticaji

Animalna proizvodnja

Biljna proizvodnja

Podrška otkupljivačima poljoprivrednih proizvoda

– Pomoć u stvaranju povoljnijeg ambijenta za poljoprivredne proizvođače

 

PODRŠKA PROJEKTIMA

Rok za predaju zahtjeva je 20. 10. 2014.godine a zahtjevi se podnose direktno na protokolu Vlade ZDK ili dostavljaju Kantonalnom ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Uputstvo i obrasce zahtjeva možete preuzeti na www.opcina-tesanj.ba ili u općinskim uredima u Jelahu, Tešanjci, Šijama i Kaloševiću.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti u Službu za finanasije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove, kontakt osoba Tamara Turkić.

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl.ecc.

 

 

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *