Posjeta Njemačkoj i Švicarskoj

Općinski načelnik Suad Huskić i direktor kompanije Klas Rusmir Hrvić (dio AS grupacije), u društvu sa Adisom Hasakovićem (MCM) ekspertom za stratešku komunikaciju i marketing, boravili su u trodnevnoj posjeti Njemačkoj i Švicarskoj. Tokom boravka upriličeni su brojni susreti sa bosanskohercegovačkom dijasporom (svakako i tešanjskom) na različite teme – uspostavljanje poslovnih kontakata i saradnje, razgovor o potencijalima za investiranje, informisanje o realizaciji zajedničkih projekata i dr.

Organizirani su sastanci: posjeta Okrugu Aalen i Klinici, posjeta firmama TLT i ADV PAX učešće u snimanju 200. emisije U tuđoj avliji – sa Osmanom Džihom, susret sa bosanskohercegovačkim konzulima u Frankfurtu i Stuttgartu i zastupnikom u Njemačkom parlamentu (Bundestag) Josipom Juratovićem, te javna tribina Budućnost BiH – uspješni primjeri iz Tešnja u Lucernu.

Iskorištena je prilika da se u zajedničkom predstavljanju općine Tešanj i grupacije AS (javnog i privatnog sektora), Bosna i Hercegovina predstavi u pozitivnom svjetlu – grupacija AS kao primjer uspješne kompanije, te općina Tešanj kao sredina pogodna za investiranje.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *