Obavijest ZA GRAĐANE o organiziranju zbrinjavanja električnog i elektroničkog otpada

Općina Tešanj početkom ove godine uspješno je provela akciju predaje i zbrinjavanja opasnog električnog i elektroničkog otpada u svom posjedu.

Shodno strateškim opredjeljenjima, s ciljem da naša sredina bude što čišća i zdravija, odlučili smo da pokrenemo i realiziramo zbrinjavanje električnog i elektroničkog otpada i u posjedu građana u njihovim mjesnim zajednicama, kako bismo im na ovaj način što više olakšali da na siguran način predaju i zbrinu predmete i materijale koji za njih i okolinu predstavljaju potencijalnu opasnost.

Obavještavamo građane da će se ova aktivnost u mjesnim zajednicama realizirati po planu i javnom pozivu u subotu – 22. novembra, i nedjelju – 23. novembra 2014. godine.

U svim mjesnim zajednicama na oglasnim mjestima istaknut je JAVNI POZIV GRAĐANIMA za besplatan odvoz i zbrinjavanje otpadnih električnih i elektroničkih uređaja i opreme sa vremenom i mjestom za preuzimanje ove vrste otpada za svaku mjesnu zajednicu pojedinačno, te nabrojanom vrstom otpada koji se može predati.

Zbog nepostojanja uvjeta da odgovarajuće preuzmu i zbrinu ovaj otpad u svojim mjesnim zajednicama

  • građani mjesne zajednice Tešanj svoj otpad mogu predati na privremenom odlagalištu u Mjesnoj zajednici Mekiš;

  • građani mjesne zajednice Bukva i Medakovo na privremenom odlagalištu u Mjesnoj zajednici Novo Selo;

  • građani mjesne zajednice Rosulje i mjesne zajednice Ljetinić na privremenom odlagalištu u starom Domu u Mjesnoj zajednici Jelah, a

  • građani mjesne zajednice Kraševo na privremenom odlagalištu u Mjesnoj zajednici Tešanjka

Na svim privremenim odlagalištima nalazit će se predstavnici mjesnih zajednica i isključivo njima ili ovlaštenim licima građani mogu predati otpad u svom posjedu.

 

 

 

PREDSTAVNIK RUKOVODSTVA

ZA KVALITET I OKOLIŠ

Ferid Mustafić

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *