SREDSTVA ZA PUTEVE I OTKUP VOĆA

SREDSTVA ZA PUTEVE I OTKUP VOĆA

Na 192. Sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona (u srijedu 19.11.2014.g.) donesena je, između ostalog, Odluka o učešću ZDK u sufinansiranju radova na rekonstrukciji lokalnog puta u naselju Gornja Lovnica u Općini Žepče sa iznosom od 80 hiljada maraka. Put će zajedničkim sredstvima graditi Federalno ministarstvo raseljenih osoba, Zeničko-dobojski kanton i Općina Žepče.

Odobrena su i sredstva Mjesnoj zajednici Milišići u Općini Žepče kao učešće Zeničko-dobojskog kantona u radovima na rekonstrukciji i asfaltiranjunputa u ovoj mesnoj zajednici. Po ovoj odluci biće izdvojeno 60 hiljada KM.

Slična je i Odluka, ali u iznosu od 30 hiljada KM koje će biti iskorištene kao pomoć Zeničko-dobojskog kantona na sanaciji nekoliko puteva u Mjesnoj zajednici Brnj u Općini Kakanj. Federalno ministarstvo raseljenih osoba participiraće ove radove sa 50 hiljada, a Općina Kakanj sa 17 hiljada KM.

Uz ostalo zaključeno je da se odobre sredstva koja će putem Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva biti u formi poticaja isplaćena za otkupljivanje i zamrzavanje jagodičastog voća . Odobren je iznos od 20.137 KM na zahtjeve koje su podnijela dva otkupljivača (iz Zenice i Visokog). Sredstva su, inače, dio Programa utroška Budžeta ZDK za revitalizaciju poljoprivredne proizvodnje nakon stanja prirodne nesreće, uz Program poticaja za 2014. Godinu.

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *