Miralem Brkić napravio karikature rukometaša BiH

Akademski grafičar iz Tešnja Miralem Brkić uradio je karikature reprezentativaca rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koji se nalaze u Kataru gdje od 16. januara učestvuju na Svjetskom prvenstvu u rukometu.

“Ovo sam radio za svoj ćejf i iz poštovanja prema ovim sportistima čija imena se rijetko čuju, a postigli su veliki uspjeh. Osim toga, ovo je na neki način rađeno i iz zahvalnosti kompaniji Klas koja pomaže naše sportiste i naš ženski košarkaški klub”, kazao je Brkić.

Klas d.d. Sarajevo sponzor je rukometne reprezentacije BiH. Ugovor sa Rukometnim savezom BiH potpisan je u decembru prošle godine u Mostaru. Radi se o trećem po redu sponzorstvu reprezentativnog nivoa jedne od kompanija u okviru AS GROUP. Nakon Vispaka, koji je sponzor nogometne reprezentacije BiH, i Oaze kao sponzora košarkaške reprezentacije BiH, sada je i Klas sponzor rukometne reprezentacije naše zemlje, čiji reprezentativci su ponos nacije, i koji su već sada postigli podvig plasiravši se prvi put na jedno svjetsko prvenstvo.

Miralem Brkić Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek grafika, upisao je 1996. godine u klasi profesora Salima Obralića, a diplomirao je 2001. godine kod profesora Dževada Hoze. Bavi se grafikom, ilustracijom i stripom. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Izlagao je na više kolektivnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Miralem Brkić predaje likovnu kulturu u osnovnoj školi i gimnaziji u Tešnju. Autor je sedam udžbenika likovne kulture za osnovne škole i gimnazije, saopćeno je iz kompanije Klas.

150112055.15_mn

(Izvor: Klix.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *