Uspješno poslovanje tekstilne divizije AS GROUP

Fortitudo i Napredak u 2014. godini proizveli više od 430.000 odjevnih predmeta

borac-pogon

Tešanj/Travnik, 16. januar 2015. – Bosanskohercegovačke tekstilne industrije Fortitudo d.o.o. Travnik i Napredak d.d. Tešanj, koje posluju u okviru AS GROUP, u toku 2014. godine proizvele su zajedno više od 430.000 odjevnih predmeta za inozemna tržišta.

Tako je Fortitudo u prošloj godini proizveo ukupno 340.000 odjevnih predmeta, od čega 85.000 ženskih kaputa i mantila, te 255.000 muških sakoa, hlača i odijela, izvezenih u Njemačku, Italiju, Švedsku, Kinu i Ameriku.  Ukupni proizvodni rezultat tekstilne divizije AS GROUP upotpunio je Napredak iz Tešnja koji je u Italiju, Njemačku, i Libiju, izvezao više od 91.000 komada odjeće.

Napredak d.d. Tešanj, s tradicijom dugom skoro 60 godina, za svjetske modne brandove proizvodi gornje odjevne predmete, kao što su mantili, kaputi, jakne, blejzeri, u skladu sa svjetskim tekstilnim standardima.

Zahvaljujući uspješnom poslovanju u prethodnom periodu, omogućen je dalji razvoj tekstilne divizije u AS GROUP. Planirana su dalja ulaganja u nove tehnologije i zapošljavanja, iako je već u tekstilnoj diviziji AS GROUP trenuto ukupno zaposleno  1.050 radnika.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *