NASTAVLJEN TREND UNAPREĐENJA NASTANOG PROCESA

unnamed

Unapređenje nastavnog procesa je osnovni i glavni cilj svih struktura koje su uključene u sistem obrazovanja. Uređenjem i opremanjem kabineta po standardima multimedijalne učionece ostvariće se inovativnost u nastavi i povećati kreatinost i nastavnika i učenika.

Tom cilju intezivno i konstantno teže i u OŠ “Huso Hodžić” Tešanj.

U periodu zimskog raspusta vlastitim prihodima u kabinetima: Biologije, Bosanskog jezika, Matematike, Informatike i Islamske vjeronauke, postavljeni su projektori i projekciona platna. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je ranije u cijeloj školi izvršena instalacija interneta , da većina kabineta posjeduje bar jedan računar, te da su postavljene magnetne table, već sada možemo konstatovati da ovih pet kabineta imaju karakter multimedijalnih učionica.

Osim ulaganja u nabavku informatičke opreme u ovoj školi se znatno ulaže i u unapređenje nastave kroz druge oblike. Također, vlastitim prihodima škola je opremljena sa većim brojem odbojkaških i košarkaških lopti, a u kabinetima Bosanskog jezika i Islamske vjeronauke reparirane su školske klupe ugradnjom novih radnih ploča.

Na ovome se neće stati. Stalna nadogradnja je neophodna.Opremanje ostalih kabineta projektorima i nabavka većeg broja laptopa i računara sljedeći je cilj koji treba realizirati. Nadamo se uspješno kao i do sada.

Novinarska sekcija OŠ “Huso Hodžić” Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *