MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA , TEŠANJ POTPISALA NOVE UGOVORE SA PRIVREDNIM PARTNERIMA

9

Organizovanjem tradicionalne manifestacije „Dan otvorenih vrata za privredne partnere i prijatelje škole“, direktor škole Muharem Saračević, ugostio je privrednike, predstavnike nevladinih organizacija i lokalne zajenice.

Prilikom svečanosti zvanično su potpisani novi sporazumi o saradnji između Mješovite srednje škole, Tešanj  sa udruženjem i privrednim subjektima sa teritorije općine Tešanj, a to su: Udruženje privrednika Biznis Jelah-Tešanj, Ilma Jelah, Mesnica Sarić- Jelah i Secom-Jelah.

Cilj ove manifestacije  je  bolje  povezivanje privrednog sektora i obrazovanja, odnosno  kreiranja partnerstva na bazi  međusobnog uvažavanja, uspostavljanje bolje komunikacije i povjerenja, a također i razvijanje interesa za međusobnu saradnju i uviđanje značaja i vrijednosti od iste.

9 DSCN3506 ova2(1) 7

Prateći trendove i zahtjeve tržišta rada, a u želji da obezbijedimo svojim učenicima kvalitetno obrazovanje, naša Škola unapređuje odnose sa lokalnom zajednicom, a također postiže značajne rezultate u unapređenju obrazovnog procesa, realizovane preko međunarodne saradnje, projekata iz Evropskih fondova i njihovom dosadašnjem učešću.

Zadaci koje Škola ispunjava potpisivanjem navedenih ugovora sa privrednicima za rezultat  imaju  unapređenje saradanje sa roditeljima učenika.

Jačanjem saradnje sa privredom, Škola  postaje nezaobilazni činilac u budućem napretku čitave zajednice.

 

Fotosekcija:

Sabina Užičanin

Krdžalić Haris

25.02.2015.godine

Opširnije: msst.edu.ba

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *