Čestitka povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i godišnjica akvizicije Klasa od strane AS GROUP

rusmir-hrvic

Sarajevo, 1. mart 2015. – Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, direktor Klasa Rusmir Hrvić uputio je čestitku građanima BiH, kao i nekoliko poruka povodom godišnjice akvizicije Klasa od strane AS GROUP, kojom je ova grupacija sa 92 posto učešća postala većinski vlasnik bosanskohercegovačke prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo.

Danas je Dan nezavisnosti naše domovine Bosne i Hercegovine. Prije 23 godine građani Bosne i Hercegovine su se odlučili za slobodnu, nezavisnu, suverenu i nedjeljivu državu po mjeri svih njenih naroda i građana. Ponosni na našu domovinu, danas ćemo najviše za nju dati budemo li radili svako svoj posao najbolje što znamo. Moja inspiracija je moja domovina Bosna i Hercegovina, i ono najbolje u njoj. Naša šansa čuči u nama samima. Drugi u svijetu nas upravo cijene jer smo jednostavno drugačiji. Natječimo se u dobru, učimo i radimo, proizvodimo i kupujmo domaće, jer na taj način ćemo najviše pomoći sebi, ali i domovini. Ne zaboravimo pri tom one kojima je naša pomoć potrebna. Poštujmo drugo i drugačije, čuvajmo i razvijajmo svoje.

Također, danas obilježavamo i godišnjicu akvizicije kompanije Klas od strane AS GROUP, kojom je ova Grupacija sa 92 posto učešća postala većinski vlasnik kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Ovom akvizicijom nastao je jedan veliki sistem i stekli su se uvjeti za razvoj proizvodnje zdrave i kvalitetne hrane u BiH od primarne poljoprivredne proizvodnje, preko prerađivačke industrije, pa sve do kvalitetnih i konkurentnih domaćih brandova na prodajnim policama. U proteklih godinu dana, uspjeli smo konsolidovati poslovanje Klasa, vratiti Klasove brendove na prodajne police, uduplali smo proizvodnju brašna u odnosu na prethodnu godinu, plasirali na tržište nove proizvode, i uspostavili nekoliko rekorda u realizaciji pojedinih proizvoda kao što su jufke, somuni, pite i maline, kako na domaćim, tako i na inozemnim tržištima.

Idemo dalje, i naše snage ćemo usmjeriti u dalji razvoj Klasa, očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.

U to ime, sretan vam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, i kupujmo domaće – gradimo BiH!”, kaže se u današnjoj poruci Rusmira Hrvića direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *